A Reformátusok Lapja július 12-i számából

Dátum
2020. július 12.
Helyszín
Országszerte
+ Naptárhoz adom

A vírusidőszak református hőseit, az erdélyi református Válts irányt! fesztivál szervezőit és az épülő herendi református templomot is megismerhetik egyházunk hetilapjának vasárnapi számából. Keressen minket gyülekezetében vagy a nagyobb újságárusoknál!

Ők azok, akik sokkal nagyobb kockázatot vállaltak a mögöttünk lévő néhány hónapban, mint mások. Van, aki gyógyszert szállított házhoz, amikor mindenki otthon volt, más külön költözött a családjától, hogy vigyázzon az idősotthonban lakókra, valaki pedig tanulni segített a baranyai aprófalvak gyermekeinek, ahol még szélessávú internet sincs. Ismerjék meg a koronavírus-járvány református hősei közül hatot.

Reformátusok Lapja

„Egyben sokfélék” – ez a mottó fogadja az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE) honlapjára látogatókat. Találó szavak, hiszen a szervezet óriási hálózatában, tizenöt egyházmegyében több mint háromszáz önkéntes húszezer fiatalt mozgat meg. Az idei év őket is próbatételek elé állította, de kreatívan alkalmazkodtak, és teljes erőbedobással készülnek az egyesület jövő évi, századik születésnapjára. Mindezekről Tussay Szilárdot, az Erdélyi IKE ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Célegyenesbe ért a herendi református templom építése, már a templomszentelés időpontját is kitűzték. A kétszintes épület nem hivalkodó, formájában és funkcionalitásában méltón tükrözi a református szemléletet.

Rendelje meg lapunkat!

A Reformátusok Lapja július 12-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu