A Reformátusok Lapja egység vasárnapi számából

Online és nyomtatásban is megjelenik

Dátum
2020. május 24. –
2020. május 24.
Helyszín
Országszerte és online
+ Naptárhoz adom

Milyen volt gyülekezeti tagjainknak közel két hónap után visszatérni a templomokba? Hogyan ünnepeljük magyar református egységünket a járvány árnyékában? Erről is olvashat a Reformátusok Lapja online és nyomtatásban is megjelenő 2020. május 24-i számában.

2020_21.png

Újranyitottak a vidéki templomok május 17-én, ezért Balatonarácsra látogattunk, hogy megnézzük, milyen egy istentisztelet, ha a gyülekezet megpróbál megfelelni a járványügyi előírásoknak. Kifejezetten nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt a lapunk által megkérdezett református üdülők, konferencia-központok. Ha nem fogadhatnak egyházi csoportokat, nagyon nehéz szezon elé néznek, ezért már most kérik az egyháztagokat, hogy akik el mernek indulni idén nyaralni, válasszák valamelyik református szálláshelyet.

A magyar református egység vasárnapjára készülve, Fazekas Lászlót, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökét kérdeztük Trianonról, a nemzeti összetartozásról és az egységről. Hogyan készülnek a trianoni döntés századik évfordulójára az erdélyi reformátusok, miközben épp ezekben a hetekben utasították el a Székelyföld területi autonómiáját a bukaresti parlamentben? Mit szólnak ahhoz, hogy Romániában ünnepnap lett a békeszerződés aláírásának napja? Erről Kató Béla erdélyi püspök számol be nekünk. Vezércikkünken Zán Fábián Sándor kárpátaljai püspök gondolatait olvashatják egységünkről és közösségünkről.

Online is olvashatnak minket!

A Reformátusok Lapja május 24-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Amíg a nyomdai és a postai szolgáltatások működnek, előfizetőink kézhez kapják az újságot. Azok, akik a gyülekezetekben szokták megvásárolni lapunkat, az interneten olvashatják a Reformátusok Lapját. Ugyanis tekintettel a veszélyhelyzetre elérhetővé tettük digitális archívumunkat, amin a megjelenés vasárnapján már az aktuális számunk is lapozgathatóvá válik.