A Reformátusok Lapja pünkösdi számából

Online és nyomtatásban is megjelenik

Dátum
2020. május 31. –
2020. május 31.
Helyszín
Országszerte és online
+ Naptárhoz adom

Pünkösdi írások, reformátusok és Trianon, körkép a főszezonjukat elvesztett múzeumokról. Ezekről a témákról is olvashat a Reformátusok Lapja online és nyomtatásban is megjelenő 2020. május 31-i számában.

2020_22.png

Hálával tartozunk Istennek, amiért újra összegyülekezhetünk vasárnaponként templomainkban, és együtt lehetünk pünkösdkor, az egyház születésének napján. A Szentlélek azon munkálkodik, hogy a Krisztussal való titokzatos közösség létrejöjjön bennünk. Erről Fekete Károllyal, a Tisztántúli Református Egyházkerület püspökével beszélgettünk.

Pünkösd – a Pártfogó, a Vigasztaló, azaz a Szentlélek kitöltetésének ünnepe. A mindenkor velünk lévő Isten Lelke otthonául választotta életünket, és egyházzá formált bennünket, egyedül magányos híveket. Talán nem is lehetne méltóbb alkalmat találni arra, hogy az e különleges egységbe csatlakozók fogadalmat tegyenek: szerte Magyarországon és a Kárpát-medencében többnyire ezen a vasárnapon rendezik a konfirmációkat. Ebben az esztendőben azonban a legtöbb helyen megannyi más programhoz hasonlóan ezt is át kellett szervezni. Utánajártunk, miként alakult a helyzet a vidéken és a fővárosban.

Főszezonjukat veszítették el a református múzeumok azzal, hogy nem fogadhattak látogatókat a koronavírus-fertőzés miatt tavasszal. A bezártság alatt az online kommunikációra fókuszáltak, Pápán professzionális 3D-s kiállítást készítettek, Kecskeméten humorral is oldották a járvány rossz híreit. Már mindenki készül a nyitásra, Sárospatakon június 2-ától látogatható a világ egyik legszebb könyvtára, míg Debrecenben idén nyáron a szabadtéri sétákra fókuszálnak. Református múzeumi körkép lapunk ünnepi számában.

Online is olvashatnak minket!

A Reformátusok Lapja május 31-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Amíg a nyomdai és a postai szolgáltatások működnek, előfizetőink kézhez kapják az újságot. Azok, akik a gyülekezetekben szokták megvásárolni lapunkat, az interneten olvashatják a Reformátusok Lapját. Ugyanis tekintettel a veszélyhelyzetre elérhetővé tettük digitális archívumunkat, amin a megjelenés vasárnapján már az aktuális számunk is lapozgathatóvá válik.