Egyház és ifjúság

A fiatal generációk helyzetével és egyházunkban betöltött szerepükkel foglalkozik a Confessio idei első száma. Folyóiratunkat ajánljuk.

Ismerős ismeretlenek az egyház számára a mai fiatalok. Szemléletmódjukat Pecsuk Ottó írása hozza közelebb az olvasóhoz. Bedekovics Péter egyetemi lelkész a református egyetemi misszió eredményeit és kihívásait mutatja be tanulmányában. A teológus ifjúságról és az ifjúsági munkáról Bölcsföldi András értekezik.

Fiatalok

2020-ban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Ifjúsági Bizottsága felmérésbe kezdett, annak érdekében, hogy világosabb képet kapjon a gyülekezetekhez kapcsolódó fiatalok vallásgyakorlásáról, vallásosságáról. A vizsgálat fő kérdései, hogy mit gondolnak a fiatalok az igehirdetésekről, miben hisznek, milyen a kötődésük a gyülekezethez és milyen témák érdeklik őket. Ennek eredményét is megismerhtik a Confessio legújabb számából.

Az online folyóiratban a megszokott irodalmi alkotások, kulturális interjúk és ajánlók mellett búcsúznak a tavaly ehunyt Szűcs Ferenc és Molnár János teológiai professzoroktól is.

Confessio 2021/1

A húsvéti szám tartalomjegyzékét és összes cikkét megtalálják ide kattintva