Hitvallásos szolgálat

Hétfőn elindult a megvanirva.hu, a Dunántúli Református Egyházkerület új internetes újságja.

steinbach-jozsef-megvanirva-hu.png

Fotó: megvanirva.hu

„Ebben az új ciklusban határozottan azt a célt tűztük ki, megértve a mai kor követelményeit, hogy az online világban történő megjelenésre nagyobb hangsúlyt fektessünk” – fogalmaz a honlapon megjelent köszöntő írásában Steinbach József, a honlapot működtető egyházkerület püspöke. „Az előző 12 évben is mindig fontos volt a kommunikáció. 2009-ben indult el a honlap, a refdunantul.hu, folyamatosan végezzük a könyvkiadást, és rendszeresen megjelenik a Dunántúli Reformátusok Lapja. Látható, hogy mind a nyomtatásban, mind az interneten igyekszünk megfelelni a kommunikáció terén” – sorolja az egyházvezető, aki szerint óriási lépés az, hogy a refdunantul.hu oldal mellett elindulhat a megvanirva.hu. Az internetes újság célja – mint írja – a „hitvallásos szolgálat”.

„Hiszünk abban, hogy a Biblia Isten Igéje, amelyet emberek írtak ugyan, de nem emberektől jön. Meg van írva. Az Írás örök tájékozódási pont. Megelőz bennünket.

Hiszünk abban, hogy az egyetemes Anyaszentegyház legbelsőbb lényege az, hogy bizonyságot tesz az örök Írásról, a legkülönbözőbb formákban és eszközökkel kapcsolódva megértésének és tolmácsolásának évezredes hagyományához.

Hiszünk abban, hogy a Magyarországi Református Egyház, s azon belül a Dunántúli Református Egyházkerület, ennek a lapnak tulajdonosa, az egyetemes Anyaszentegyház része.

Ezért mi is írunk. A Meg van írva a dunántúli reformátusok közösségének megszólalása arról, hogy miként éljük meg azt, és miként reménykedünk abban, ami már meg van írva.”

A refdunantul.hu és a megvanirva.hu oldalak a jövőben párhuzamosan fognak működni, a tervek szerint nem ugyanazzal a feladattal, tartalommal, hanem kiegészítik majd egymást. A honlap főszerkesztője Köntös László, az egyházkerület új kommunikációs igazgatója.

A köszöntő írás szerint az új lap kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy tartsák egymással a kapcsolatot a Dunántúlon, de országos és Kárpát-medencei figyelemre is számítanak. Több generációt is igyekeznek megszólítani, több ügyben szeretnék hallatni a hangjukat, akár közéleti témákban is. „Cél, hogy egy gyönyörű, folyamatosan fejlődő felületen, különböző típusú, de a hitvallás és a lelki egységünket megerősítő oldal jöjjön létre, ami minél több emberhez el fog jutni” – összegez Steinbach József püspök.

Látogasson el Dunántúl új református honlapjára

megvanirva.hu | Felelős szerkesztő: Köntös László | Munkatárs, adminisztrátor: Márton Gergely | Szerzők: Balogh-Horváth Mariann, Bella Violetta, Horváth Andrea, Horváth Mihály, Kutasiné Molnár Boglárka, Némethné Sz. Tóth Ildikó, Pálfi Zsuzsanna, Soós Szilárd