Megjelent a Confessio idei első száma

A negyedévente megjelenő lap aktuális számának témája a református segítség Kárpátaljának, Ukrajnának. A cikkek elérhetők az interneten is.

A lapszámot Apátsági Zoltán A kérdés üzenete című meditációja nyitja. Az idén – az egyetemes papság elve alapján – nem lelkészek, hanem presbiterek gondolatait, meditációit lehet elolvasni. A református segítség Kárpátaljának, Ukrajnának témájában olvashatjuk Krausz Tamás Tézisek az orosz–ukrán háború „értelméről” szóló, valamint Katona Viktória A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány menekülteket segítő tevékenységéről és kárpátaljai segítségnyújtásáról című írását. a lapban interjút találunk Pál Sándor református presbiterrel, valamint Nagy Bélával, a Kárpátaljai Református Egyház főjegyzőjével.

Az Évszázadok fényei rovatban Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház püspökének írása olvasható kétszáz éves nemzeti imádságunkról, a Himnuszról.

A Tanúság rovatban Karasszon István emlékezik Ernst Jenni teológusra és a szintén tavaly elhunyt Medyesy M. László református lelkipásztorra, a Confessio folyóirat egykori szerzőjére. Arday Géza pedig Koncsol Lászlóról írt emlékező sorokat.

A Petőfi 200 rovatban a Petőfi Irodalmi Múzeum buszos mozgó kiállításáról tájékoztat Gimesi Zsuzsa, amely a terv szerint egy év alatt hatvan településen kétszáz helyszínt keres fel szerte a Kárpát-medencében.

Emellett verseket, számos ajánlót, könyvismertetőt is olvashatnak a Confessio honlapjára kattintva. Egyházunk negyedévente megjelenő kulturális-társadalmi-közéleti folyóirata 2015-től kezdve online formában is megtalálható a confessio.reformatus.hu oldalon.