Megjelent a Presbiter idei harmadik száma

A Magyar Református Presbiteri Szövetség lapjában többek között olvashatnak az SDG fiatalon, emigrációban elhunyt szervezőjéről, Soos Gézáról. Innen letölthető.

A kéthavonta megjelenő Presbiter című lap legújabb, május-júniusi száma már olvasható és PDF formátumban letölthető.

A Magyar Református Presbiteri Szövetség idén húszéves lapját köszönti írásában Steinbach József, dunántúli püspök. A felelős szerkesztő, Békefy Lajos vezércikke pünkösd közelgő ünnepével foglalkozik. Az Ige körül rovatban is a Szentlélekről szóló írás olvasható.

A szövetség életéről is szólnak írások, így a felügyelő bizottság munkájáról, valamint a legutóbbi elnökségi ülésről. Beszámolókat olvashatunk több egyházkerületi, valamint egyházmegyei presbiteri konferenciáról.

Külön írást szenteltek a június 19-i presbiteri imanapnak, amely a cikk szerint mára kissé feledésbe merült, Bibliaolvasó Kalauzunk, vagy a Kálvin Kalendárium sem emlékezik meg róla. A Presbiteri Szövetség azonban kiemelten
fontosnak ítéli, hogy a presbiterek évente egy alkalommal úgy legyenek együtt, hogy a presbiteri gyûlésnek legfôbb napirendi pontja a közös imádság legyen.

A nagy elődökről két írás is olvasható. A 125 éve született Csikesz Sándorról kétrészes megemlékezés második darabja jelent meg a mostani számban. Csikesz Sándor volt a Presbiteri Szövetség lapjának, az 1929-ben induló Magyar Presbiternek a fômunkatársa, de már jóval korábban, 1925-ben ô hívta életre és szerkesztette a Theológiai Szemle címû tudományos folyóiratot. Egy másik cikkben a fiatalon, az Egyesült Államokban elhunyt Soos Gézáról emlékeznek meg. Ő volt a Soli Deo Gloria diákmozgalom szervezője a 30-as években, a világháború alatt pedig a németellenes ellenállási mozgalom egyik vezéralakjává vált, üldözte a Gestapo, de később a kiépülő szovjet uralom is.

A Presbiter legújabb száma PDF formátumban innen elérhető.

Református.hu