Megújult a Reformátusok Lapja

Színesebb oldalak, új rovat, könnyebben kézbe vehető újság. Most vasárnap már külsejében és tartalmában megújult, szellemiségében mégis azonos lapot vehetnek kezükbe az Olvasók.

„Változást jelent, hogy némiképp átalakítottuk a rovatstruktúrát. A vezércikk a harmadik, az ifjúsági rovat a tizenegyedik oldalon kap helyet. A második oldalon a napi igemagyarázatok mellett a Bibliaolvasó kalauz ajánlása szerinti, az adott hétre javasolt egyik éneket ismertetjük. Új rovatként jelentkezik majd a tematikus publicisztikai összeállítás a kilencedik oldalon. A jövőben a lapban nem közöljük a nagyobb városok vasárnapi istentiszteleti rendjét, mert a rovat frissítése nem volt mindig zökkenőmentes, és a helységek és istentiszteleti alkalmak szerepeltetése sem volt következetes. Lapunk jövő év elejétől szintén megújuló internetes honlapján (www.reflap.hu) azonban közzétesszük a frissített istentiszteleti rendet, és szerkesztőségünk elérhetőségein is szívesen tájékoztatást adunk az érdeklődőknek. Természetesen az egyházközségektől várjuk a közleményeket azokról a gyülekezeti alkalmakról is, amelyeket például vendég-igehirdetővel szerveznek, ezeket mi lehetőség szerint közzétesszük" – ígérik a szerkesztők a megújult szám beköszönő írásában.

kép

Az 1957-ben indult Reformátusok Lapja az elmúlt több mint fél évszázadban többször vett fel új formát. Mindig olyat, amelyik valamiképp hasonlított a régire, azonos maradt önmagával, mégis megfelelt az olvasók igényeinek. „Most is ilyen váltást készítünk-készítettünk elő. Nyitott szemmel járunk. Látjuk, hogy ma a nyomtatott sajtó formájában igyekszik mozgalmas és ugyanakkor könnyen áttekinthető lenni, tartalmában pedig a korábban megszokottnál rövidebb, lényegre törőbb írásokat megjelentetni. Némiképp kisebb formátumú, könnyebben kézbe vehető lesz a lap. Betűink nagyobbak, olvashatóbbak. Reméljük, hogy tetszésükre szolgál. Az egyházi év kezdetével a Reformátusok Lapja életében is új kezdet indul. Valami azonban nem változik. Az, ami megjelenésünk értelme: a hit igazsága."

Az Úr eljövetelére készülve, az átalakult lap írásaival kíván áldott adventi időszakot olvasóinak a Reformátusok Lapja szerkesztősége és kiadóhivatala.