Milyen a jó vezető?

Az ideális vezető számos tulajdonsággal és készséggel rendelkezik, amelyek levetővé teszik számára, hogy hatékonyan irányítsa és inspirálja csapatát. Mindezek megvalósításában segítséget adhat a Biblia, hiszen ami értékes és maradandó a vezetéstudományban, az mind megtalálható a Szentírásban – állítja Szalai Zsolt közgazdász, a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának elnöke, akivel Molnár Ambrus beszélgetett a Világ/nézet legutóbbi adásában.

Az egyetemi tanár szerint fontos szerepe a vezetőnek, hogy irányt mutasson a szervezetnek és munkatársainak. Segítségére legyen a kollégáinak, illetve törődjön fejlődésükkel, fejlesztésükkel. Ha szükség van rá, odalép, ha nincs, hagyja önállóan dolgozni a munkatársait.

Szalai Zsolt kiemelte azt is: mindig a vezetőn múlik, hogy milyen környezetet alakít ki. A csapat részeként vagy felette állóként tekint magára. A vezetés önmagunk vezetésével kezdődik, ezért is hangsúlyos, hogy milyen irányt jelölünk ki.

Hogyan segíthet a vezetéstudományban a Szentírás? Mit várhatunk el egy vezetőtől, és mit nem? Mennyire tudunk távlatokban gondolkodni munkavállalóként és vezetőként? Ezekről mind szó esett a Világ/nézet legutóbbi adásában.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza: