Munkavállalás a jövőben

Jelentősen átalakult a munkavégzés az elmúlt években, főként a technológia fejlődése miatt. Ugyanakkor továbbra is kiemelten fontos, hogy a munkaadók ne csak a hatékonyságot helyezzék előtérbe, hanem a munkavállalók jólétét is. A Világ/nézet legutóbbi adásában szó volt a digitális forradalom és a munkavégzési környezet változásairól, a munkahelyi közösségek jelentőségéről. Szűcs László munkajogásszal Molnár Ambrus beszélgetett.

Az elmúlt évtizedekben egyre gyorsabbá vált az életünk és a munkánk is, részben a technika rohamos fejlődése miatt. A hirtelen érkező változásokkal lépést kell tartanunk, ami korunk egyik legnagyobb kihívása – fejtette ki Szűcs László.

A munkajogász kitért arra is, hogy munkakörnyezetünk nagymértékben megváltozott az utóbbi években. A koronavírus-járvány hatására például sok helyen bevezették az otthoni munkavégzést, ami a közösségek széteséséhez vezetett. Sok cég és vállalat ezért arra törekszik, hogy olyan munkahelyi környezetet teremtsen, ahová jó bejárni dolgozni, és ahol újra megélhetik a személyes és közösségi munkavégzést a kollégák, mert ez szükséges a teljes értékű élethez.

Mitől függ a munkavállalók jóléte? Hogyan változik a jövőben a munkavállalás? Ezekről is szó volt a Világ/nézet legutóbbi adásában.

Világ/nézet minden vasárnap 19 órától a Magyarországi Református Egyház Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján, Spotify-on és a többi nagy podcastfelületen.