Oltalom a Covid–19 idején

A Szentírás tükröt tartó, józanító, bátorító, vigasztaló, erősítő üzenetének a vírushelyzetben még nagyobb jelentősége van. Ezért a járvány idején megbetegedett embereknek, hozzátartozóiknak és a segítő szakmában dolgozóknak szóló kiadványt jelentetett meg a Tiszántúli Református Egyházkerület.

„Már egy esztendeje, hogy ránk tört a mikroszkopikus kicsiségű fertőzés, ami nemzeteket igáz le, tudományt kényszerít térdre, elveszi tőlünk a munkát, a levegőt, és mérgezi a létünket. Napjaink telve vannak bizonytalansággal és kétségeskedéssel. Az Oltalom a Covid–19 idején című kiadvány írásainak a szerzőivel egyek vagyunk az elhatározásban: az Isten igéjének éppen most nem szabad elnémulnia. Nem hallgathatunk el, mert a Szentírás tükröt tartó, józanító, bátorító, vigasztaló, erősítő üzenetének a vírushelyzetben még nagyobb jelentősége van” – fogalmaz Fekete Károly tiszántúli püspök a füzet előszavában.

Oltalom

A Gál Judit, a Magyarországi Református Egyház kórházmissziójának vezető kórházlelkésze által szerkesztett kiadvány gyakorlati, tapasztalati és szakmai írásokon keresztül mutat rá a hitbeli erőforrásokra, kapaszkodókra, a járvány során és az azt követő időszakban is láttatni kívánja, erősíteni a személyes hitnek, a közösségnek a szerepét. A füzet háromezer példányban jelenik meg, de online is elérhető.