Quo vadis Europa?

Megjelent a Confessio összevont, karácsonyi száma, melynek középpontjában ezúttal a migrációs válság által kialakult hazai és európai helyzet áll.

December 27-én, karácsony harmadnapján megjelent a Confessio 2015. évi 3-4., összevont száma. A jelenleg online elérhető folyóirat legújabb számának fő témája: Quo vadis Európa? Szerzői a migrációs válság által kialakult hazai és európai helyzetet mutatják be, s tendenciák fogalmazódnak meg arra nézve, hogy a kialakult helyzet következtében mi vár a magyarságra és Európára a közeljövőben, milyen a jövőképe az itt élőknek, s hová tart Európa.

Karcsony harmadnapjn megjelent a Confessio 2015. vi 3-4., sszevont szma. A karcsonyi szm f tmja: Quo vadis Eurpa? Szeretettel ajnljuk: http://confessio.reformatus.hu/

Szerző: Confessio2015. december 27.

Emellett hosszú elemzés foglalkozik a kisebbségben lévő magyarok, különösen a Vajdaságban élők helyzetével, Nádas Péter íróval olvasható hosszú interjú, valamint egy törökországi zarándokútról írt beszámoló mutatja be a(z ős)keresztyén emlékhelyek mostoha sorsát. Szépirodalom, konferencia- és kiállítás ismertetés, a 18-19. századi egyházpolitikát bemutató szakelőadások, valamint könyvismertetések teszik teljessé a Confessio karácsonyi számát.

A szerkesztői előszóból kiderült, hogy a 2015. évi online számok jövő év elején célzott példányszámban digitális nyomásban is napvilágot látnak. A folyóiratot érintő hírekről már a legnagyobb közösségi oldalon is tájékozódhatnak.

reformatus.hu