Református könyvesboltot és kávézót terveznek Kaposváron

Új épületet vásárolt a Kaposvári Református Egyházközség a templomával szemben. Földszintjén egyházi könyvesboltot és kávézót, a felső szinten pedig szolgálati lakásokat alakítanának ki az idei év első felében – írja a sonline.hu.

– Annak ellenére, hogy karantén volt, sokkal közelebb kerültünk az emberekhez – nyilatkozta a somogy megyei hírportálnak Petró László, a kaposvári gyülekezetben bő egy éve szolgáló lelkész. Infrastrukturális fejlesztéseik részeként újítják fel a Kossuth utcaában megvásárolt ingatlant is.

– A nyár végére tervezzük a megnyitót. Ez egy hatalmas missziós lehetőség számunkra itt a belváros szívében – mondta Petró László. – Bárki bejöhet hozzánk inni egy kávét, olvasni a kiadványainkat, az egyházi könyveket, prospektusokat és természetesen egy találkozási ponttá is válhat majd az emberek életében.

Emellett a gyülekezet már tervezi nyári táborát, és a földrengés sújtotta horvát településeken élő gyerekeket is vendégül látna egy hétre – derült ki a lelkipásztor elmondásából.