Református videók a Bizony, Isten! csatornán

A nyári melegben mindenkinek jólesik egy kis pihenés, vagy egy jó hideg limonádé, de a kikapcsolódás nem csak a testnek, hanem az elmének és a léleknek is szükséges. A délutáni hőség elől a hűs szobába, irodába próbálunk menekülni, vagy a szerencsésebbek a nyaralás alatt a parton a fák alá. Ilyenkor, vagy este a munka után kiváló alkalom adódik arra, hogy megnézzünk egy-egy lélekemelő videót a Bizony, Isten! youtube csatorna kínálatából. A csatornán a közmédia vallási műsoraiból találunk válogatott riportokat, köztük számos kiváló, református emberekkel és közösségekkel foglalkozó videót.

Örüljetek az Úrban

„A legnagyobb probléma a világban az, hogy nem mindig szeretjük eléggé egymást, de éppen azért vagyunk együtt, hogy itt most ezt egyre jobban tanuljuk.” Így foglalta össze Steinbach József püspök egy fiatal kérdezőnek, miért is gyűlnek össze kétévente a Református Egyházi Napok Dunántúl (REND) nevű rendezvényen a reformátusok. Három napon keresztül közel száz program várta az érdeklődőket Pápa belvárosában.

Egymással üljünk le, és legyünk emberekké

Kolbász, paradicsom, paprika, egy jó szelet kenyér, és egy kerti beszélgetés Berkesi Gábor lelkésszel és Grecsó Krisztián íróval. Így indul az a videó, amelyben a XIII. kerületi Budapest–Pozsonyi Úti Református Egyházközségben szolgáló Berkesi Gábort mutatja be az Isten kezében című műsor stábja. Hogyan dőlt el, hogy lelkész lesz? Milyen kötődése van a zenéhez? Mi az a rendőregyház, vagy épp a lelki mokkázás? Mindegyik kérdésre választ kaphatnak a riportban.

Együtt, egy szívvel, egy lélekkel dicsőíteni Istent

Támogatni a református gyülekezeteket, hogy nyissanak a cigány közösségek felé, ismerjék meg őket, és vonják be őket a gyülekezeti életbe, hogy cigányok és nem cigányok együtt tudjanak imádkozni. Ez az Országos Református Cigánymisszió egyik fő célja.

A Megváltó az egyetlen bizodalmunk

A korábbi tartalmak között is érdemes nézelődni, megtalálhatjuk például a délszláv háború emlékezetéről szóló videót, amelyben horvátországi magyar reformátusok mesélnek arról, hogyan élték meg ezt az időszakot. Fütyülő golyók között befejezni az aratást, vagy épp látni a légnyomás által kimozdított templomajtót: volt, aki elmenekült, volt, aki maradt, de mindenki megszenvedte a délszláv háborút.

Református lejátszási listák elérhetőségei:

Isten kezében

Lét-Ige