Segítség istentiszteletek közvetítéséhez

Szeretne belevágni alkalmai élő közvetítésébe? A Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány (RKK) lépésről lépésre magyarázza el, hogyan csinálja.

kamera

Fotó: Sereg Krisztián

A szerdán kihirdetett veszélyhelyzetre reagálva a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége közleményében arra kérte a gyülekezeteket:

„(...) ahol 100 főt meghaladó istentiszteletre lehet számítani, akár többistentiszteletet is tartsanak vasárnap, hogy a létszám ne haladja meg az előírtat. (...) Számos gyülekezet online közvetíti istentiszteleteit. Kérjük, hogy tegyék közzé a közvetítéslinkjét, hogy akik kényszerűségből otthon maradnak, a közvetítés útján kapcsolódhassanakbe az istentiszteleti közösségbe.”

Azoknak a gyülekezeteknek, akik még nem rendelkeznek internetes közvetítéssel, de szeretnének ilyet, az RKK háttéranyagát ajánljuk. A letölthető dokumentum egyszerűen és közérthetően elmagyarázza, hogy az internetes közvetítéshez milyen technikai eszközökre van szükség, illetve röviden végig is vezeti az olvasót a beállítási folyamaton.

Az online közvetítéshez mindössze egy kamerás mobiltelefonra, internetkapcsolatra (wi-fi, vagy mobilinternet) és Facebook oldalra van szükség, amely lehet magán, vagy gyülekezeti is. Az alapítvány munkatársait kérdés esetén az rkk@reformatus.hu e-mail címen érhetik el.