Vakon is lehet teljes életet élni? (videó)

Ha valaki egészséges, még nem biztos, hogy kiegyensúlyozott életet él – állítja Tolnayné Csattos Márta. A látóként született, majd egy betegség miatt látását elveszítő nő nem adta fel életét a vaksága miatt, sőt mondhatni, ő alapította meg Magyarországon a vakok elemi rehabilitációját. A gyógypedagógus végzettségű szakemberrel beszélgetett a Világ/nézet legújabb részében Molnár Ambrus lelkipásztor.

Márta látóként született, de később megvakult, mégis boldogan éli a mindennapjait férjével, felnőtt gyermekeivel és unokáival. A gyógypedagógus szakember hitre jutásakor értette meg: elfogadja az Isten által számára elkészített jót, és rá bízza az életét. Férje mindig mellette állt, és bár sok kellemetlen percük adódott a látása elvesztése után, de tudtak beszélni a nehézségeikről egymással és Istennel is.

Márta önmagát vizuális típusú embernek írta le, mindig élvezte az elé táruló tájat, a színeket. Ahogy fogalmazott: vannak alkalmak, amikor nem jó nem látni, de a családjával és a barátaival töltött idő kárpótolja őt. Az erős, megbízható, hűséges kapcsolatok biztonságot nyújtanak számára.

Élet a vakság előtt és után, nehézségek és azok leküzdése, elfogadás és Isten vezetése – ezekről mind szó esik Molnár Ambrus Világ/nézet című műsorában, amelynek vendége Tolnayné Csattos Márta.

Világ/nézet minden vasárnap 19 órától a Magyarországi Református Egyház Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján, Spotify-on és a többi nagy podcast-felületen.