Emlékezz vissza az útra!

Évet zártak a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházban is, ahol az áhítat és a főigazgatói beszéd után a kórház „családi fotóalbumát” is meg lehetett tekinteni az év nagy pillanatairól.

Velkey György főigazgató elmondta, hogy igazán hálás a munkatársaknak, akik a maguk területén szívvel lélekkel helytállak a munkában.

Az ünnepségen három olyan személy is elismerésben részesült, akik ugyan nem kórházi dolgozók, mégis szívügyük lett a gyermekkórház. Az egyikük Gundel Takács Gábor, aki médiaszereplőként, műsorvezetőként segítette a kórházi podcastet és a jótékonysági gálát. A másik kitüntetett az IntercityHotel igazgatója, Polgár Tibor, akinek köszönhetően sok rendezvény és a kórházat meglátogató szállóvendég kapott otthont alkalmanként. A harmadik díjazott pedig a zsinati gazdasági bizottság elnöke, Szücs Attila, aki mind a Zsinat részéről, mind pedig magánemberként hűséges támogatója a kórháznak.

A karácsonyi ünnepi istentiszteleten Dominiák Zsolt kórházlelkész év végi visszatekintésre és hálaadásra hívta a jelenlévőket: „Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened.” (5Móz 8,2)

Az alkalomra képeskönyv is készült az év eseményeiről. Ebből is kiderült, hogy a kórházi élet nem csupán a gyógyítás fontos munkájáról szól a Bethesdában, hanem a közösségépítésről és – a fizikai mellett – a lelki és mentális gondozásról is, nem csupán a betérőknek, hanem az ott dolgozóknak is segítve.