Ökumenikus imanap a döntéshozókért az ENSZ Klímacsúcs alkalmából

Dátum
2023. november 30., 19:00
Helyszín
Online
+ Naptárhoz adom

A magyarországi teremtésvédelmi szervezetek ökumenikus közössége és különböző egyházi szervek minden keresztyén közösséget hívnak, hogy csatlakozzanak ahhoz a világméretű kezdeményezéshez, melyben a Dubajban megrendezett ENSZ klímakonferencia, a #COP28 idején az egyházak imádságban és könyörgésben próbálnak egy testté kapcsolódni, és eljuttatni a Föld és a szegények kiáltását a vezetők fülébe, hogy elkötelezett döntések szülessenek világunk egyenlőtlenségeinek és fájdalmainak enyhítésére.

ökogyülekezet imanap 2023 november 30. Borító

November 30-án, csütörtökön 19 órától az Ökogyülekezeti Mozgalom és társszervezetei országos online imaalkalmat szerveznek. Az online imádságon különböző felekezetek képviselői szólalnak majd meg közös hangunk, közös kéréseink és közös imádságunk kifejezésére közös otthonunkért – írták a szervezők.
Az eseményhez Zoom alkalmazáson keresztül az alábbi címen lehet csatlakozni:
https://bit.ly/COP28-imaora
(Kérik a résztvevőket, hogy 5-10 perccel az alkalom kezdete előtt jelentkezzenek be a Zoom felületére!)

Az alkalmat a facebookon a Teremtésvédelem oldalon élőben közvetítik is.

Emellett mindenkit arra hívnak, hogy csatlakozzon a közös imádkozáshoz a december 12-ig tartó konferencia alatt. A gyülekezeti közösségek miséken/istentiszteleteken, hétközi alkalmakon, családi körben vagy baráti közösségben elmondott imádsággal is részt vehetnek a közös otthonunkért mondott közös könyörgésben. Ehhez a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület összeállított egy segédanyagot, melyet ökumenikus gondozásban adtak közre. A segédanyagok letölthetőek a https://cop28.teremtesvedelem.hu oldalon.

ökogyülekezet imaalkalom 2023 november 30 plakát