Egészségünk és Földünk napja a Bethesdában

A pénteki napfény és a kitelepült színpad a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának kertjébe csalogatta a kórház orvosait, nővéreit és dolgozóit. A programot szervező prevenciós igazgatóság egészségünk két alappillérének, fizikai és pszichés állapotunk fontosságára kívánta felhívni a figyelmet.

A Föld napjához kapcsolódva péntek délután egy kedves rendezvényre invitálták a dolgozókat és családjukat a Bethesda-kórházban. A Teremtett világunk és egészségünk védelme közös cél címadás azt hangsúlyozta, hogy aki odafigyel az egészségére, az környezettudatosan figyelni fog a teremtett világ védelmére is. A program gerincét három rövid előadás alkotta.

Föld napja a Bethesdában (f.novastudio.hu)

Fotó: novastudio.hu

Elsőként Tímádi Gergely, Timó a személyes történetét osztotta meg arról, hogyan küzdött meg testépítőként egy súlyos daganatos betegséggel, és mi változott benne az egészséges életmódtól. Kiemelte, hogy a rendszeres sport úgy segítette a testét, ahogyan a rendszeres hálaadás a lelkét. A betegség óta sokkal hálásabb lett az élet hétköznapi dolgaiért is.

A második előadó Kocsis Dóra volt. A hulladékmentes életmód nagyköveteként saját egyéves hátizsákos világjáró nászútja kapcsán arról beszélt, hogyan tudnánk kevesebb hulladékot termelve fenntarthatóbbá tenni az életünket, akár a nagyvárosokban is.

Föld napja a Bethesdában 4. (f.novastudio.hu)

Vitéz András

Fotó: novastudio.hu

Vitéz András tréner zárta az előadók sorát, aki a kiégésről beszélt a közönségnek. Hangsúlyozta, hogy a kiégés normális, főleg azoknál, akik segítő szakmában dolgoznak, és nem is egyformán jelenik meg, hanem minden embernél egyéni. Kiemelte továbbá, hogy a stressz önmagában még nem okoz kiégést, mindazonáltal fontos, hogy azt tudjuk megfelelően kezelni. Úgy véli, hogy „a stressz az élet sava-borsa”, és minden a stressztűrő képességünkön múlik. Felhívta a figyelmet, hogy mindenkinek szabad és kell is segítséget kérnie, ha szüksége van rá.

Az eseményre a kórházi dietetikusok egészséges és finom ételekkel készültek. A kórház kertjében egy közös magaságyás kialakításával kezdetét vette az úgynevezett kiskertprojekt is, ide fűszernövényeket ültettek. A tervek szerint a kórházi konyha fogja ezeket felhasználni.

Akik részt vettek a kötetlen eseményen, hasznos útravalót kaptak, hogy hogyan kell változtatni a gondolkodásmódjukon ahhoz, hogy minőségibb életet élhessenek.

Föld napja a Bethesdában 2. (f.novastudio.hu)

Fotó: novastudio.hu