Elkezdődött a jelentkezés a Nyilas Misi ösztöndíjprogramra

„A tehetség kincs!” – ezzel a jelmondattal hirdeti meg kilencedik éve Nyilas Misi ösztöndíjprogramját a Magyar Református Szeretetszolgálat. A programmal a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő diákokat támogatja a szervezet. A nyertesek anyagi támogatásban, illetve szakmai mentorálásban is részesülhetnek. A jelentkezési időszak szeptember 30-án kezdődik.

A nyár végi tanszeradományokat követően ősztől a tehetségek támogatására fókuszál a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). A Nyilas Misi ösztöndíjprogram azoknak a 7–12. évfolyamos diákoknak nyújt támogatást, akiknek nehéz anyagi helyzetük miatt szükségük van anyagi segítségre tehetségük kibontakoztatásához. A különböző foglalkozások költségei, az eszközök megvásárlása, valamint a versenyek nevezési díjai ugyanis jelentős költséget jelentenek a családoknak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén növelni szeretné a támogatásban részesülő diákok számát, ezért adománygyűjtést hirdet, valamint jótékonysági tehetségnapot szervez. A cél legalább egymillió forint összegyűjtése, amellyel további tíz diák támogatása válna lehetővé. A jótékonysági rendezvényt október 26-án, szombaton délelőtt a Református Skót Misszió székházában (1064 Budapest, Vörösmarty utca 51.) tartják, ahol a Nyilas Misi-ösztöndíj zsűritagjai és mentorai közül Korok Fatima szabadtüdős mélymerülő világbajnok, Bán Teodóra táncművész és Rákász Gergely orgonista személyes történetüket bemutató előadáson és kerekasztal-beszélgetésen mesélnek az álmok eléréséről.

Nyilas Misi plakát 2024

A program kezdete óta már csaknem hatszáz diák részesülhetett százezer forintos ösztöndíjban, amelyet 2022 óta online szakmai mentorálással is kiegészít az alapítvány, valamint a nyári táborban a tehetséggondozás és a közösségépítés kerül előtérbe. A fiatal tehetségek összesen nyolc kategóriában – sport, ének-zene, tánc, magyar nyelv és irodalom, fizika, matematika, informatika, képzőművészet – pályázhatnak az ösztöndíjra szeptember 30. és október 31. között a legyenfolytatas.jobbadni.hu oldalon, majd a pályázat szakmai zsűrijének döntését követően, november végén hirdeti ki a szeretetszolgálat az idei nyerteseket.

Az MRSZ Nyilas Misi ösztöndíjprogramja a nevezés idején támogatható a 1358-as adományvonal hívásával az adomany.jobbadni.hu oldalon, valamint banki átutalással az 10702019-85008898-51100005-os számlaszámon (közlemény: ösztöndíj).