Fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora

A Büntetés-végrehajtási Szervezet és a Református Börtönlelkészi Szolgálat együttműködésének újabb eredményeként augusztus utolsó hetében sor kerülhetett a hatodik velencei családi kapcsolaterősítő táborra. A tíz család számára előkészített programra a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektuma, a Budapesti Fegyház és Börtön, valamint a Váci Fegyház és Börtön engedett ki fogvatartottakat.

A délelőtti gyerekfoglalkozásokon Szénási Jonathan Sándor lelkipásztor (Baracska) József történetét vette végig a gyerekekkel. A bibliai történet feldolgozását színezős, gyurmás és karton-építkezős kézműves foglalkozások tették még élvezetesebbé. A foglalkozások utáni családi szabadprogram lehetőséget adott arra, hogy a szülők a tó vizében felszabadultan játszhassanak gyermekeikkel, komoly érzelmi élményt, és ezzel lelki erőt adva nekik.

képAz esti áhítatokon a baracskai lelkipásztor mellett L. Molnár István (Budapest), Csuka Tamásné (Vác) és Magyarné Balogh Erzsébet, a Református Missziói Központ igazgatója szolgált a Genesis 37. 39. 40. 41. és 50. alapján. A bibliai szereplők magatartása alapján elbeszélgettek a résztvevőkkel az irigységről, haragról, rágalmazásról, cukkolásról, csábításról, hazugságról és következményeikről, valamint az egyenességről, hűségről, megbízhatóságról, kitartásról és önzetlenségről, amelyek sokszor előnytelenek tűnnek az adott helyzetben, de hosszú távon mégis ezek jelentik a belső békességet és a jövőt.

A családi tábort egy-egy nap meglátogatta Cséri Zoltán ezredes, bv. főtanácsos (Baracska) és Mészáros László ezredes, bv. főtanácsos (Budapest) is, és elbeszélgettek a családokkal és a szolgáló lelkipásztorokkal.

A családi tábor létrejöttét a Református Missziói Központ, a Dunamelléki Református Egyházkerület, Fejér Megye Közgyűlése, az Immánuel Transz Kft. és a Baptista Szeretetszolgálat anyagi támogatása tette lehetővé.

 (GeSheR-HÍD)