Hol van Isten a bajban?

A „Szólj be a papnak!” rendezvénysorozat ismét Budapestre érkezik

Újraindul Budapesten a „Szólj be a papnak!” rendezvénysorozat. A következő alkalmat február 28-án este hét órakor Hol van Isten a bajban? címmel a Grund nevű szórakozóhelyen tartják. Érdekel, hogy miért van annyi baj, ha a mindenható Teremtő irányítja a világot? Isten azt bünteti, akit szeret? Majd csak odaát lesz rendben minden? Gyere el a Grundra, és egy sör mellett beszélgetve tedd fel a kérdéseidet.

A kérdésekre Káposztásné Horváth Tünder református lelkésznő, Fischl Vilmos evangélikus lelkész, Hofher József SJ római katolikus pap és sztárvendégként Tóth Gabi énekesnő igyekeznek majd választ adni.

Az est moderátora Bársony Márton, a Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézetének intézetvezetője. A feltett kérdéseket a szervezők egy pohár sörrel jutalmazzák.

Az esemény egyben a Szólj be a papnak! ötödik születésnapi bulija is, melyen a szervezők bemutatják Csűry Csaba Bennem a hang című dalát, a rendezvénysorozat új indulóját.

A Szólj be a papnak! 2017 februárjában indult Debrecenből, három keresztény gyülekezet összefogásával.

A kezdeményezés célja a szervezők szerint egyfajta „kocsmai evangelizáció”, hogy alkalmat adjanak olyanok számára, akik nem járnak templomba, hogy találkozhassanak Jézus Krisztus üzenetével, és életük nagy kérdései kapcsán megismerkedhessenek a hagyományos egyházak képviselőinek álláspontjával. A hitéleti ismeretterjesztés mellett a rendezvények célja a vitakultúra fejlesztése és a legaktuálisabb társadalmi kérdések megvitatása.

Szólj be a papnak plakát - 2022.február 28.

A Szólj be a papnak! eseményein korábban részt vett már több református püspök is, példaként álljon itt a koronavírus-járvány idején online megrendezett Szólj be a püspöknek! beszélgetés Fekete Károly, a Tiszántúli Egyházkerület püspöke részvételével.

Itt pedig ízelítőnek egy korábbi kocsmai rendezvényük videója érhető el.