Idén „Inkább bringázz!”

Egyházunk is elkötelezett a környezet védelmében, így a Károli Gáspár Református Egyetem zöldítésének projektje mellett a Magyar Kerékpárosklub 2020-as „Inkább bringázz!” kampányát is támogatjuk. Az akció célja a kerékpározás népszerűsítése: hogy minél többen pattanjanak nyeregbe. 

bringazz.png

A közlekedésnek ez a módja nem csak zöld életmód fontosságát hangsúlyozza, de mindemellett jelentős szerepet játszik az egészségünk megőrzésében is. Sőt, a legtöbben egyfajta pozitív életérzést is társítanak ehhez a mozgásformához.

De miért bringázzunk?

A környezetért!

  • A légszennyezettség fő okozója a közúti közlekedés. Ez ellen az egyik legjobb módszer.
  • Kevesebb nyersanyag szükséges az előállításához, ezáltal kevesebb energia is, ráadásul újrahasznosítható.
  • A kerékpárral mindemellett kis helyen elférünk, csökkentjük a közlekedési dugókat és zajt sem keltünk.

A testi és szellemi egészségünk megőrzéséért!

  • Javítja a tüdőkapacitást, állóképességet és segít az ideális testsúly megtartásában.
  • Csökkenti a szívbetegségek és a rák kockázatát.
  • Elősegíti az agy vérkeringését, ezáltal a tájékozódási érzék mellett a koncentrációs készségeink is hatékonyabbak lesznek.

Saját magunkért és egymásért!

Ezek az élmények megosztva sokkal emlékezetesebbek. Válaszd Te is inkább a bringázást és tekerj a családdal, barátokkal, ismerősökkel!

bringazz2.png

Bringázz hétköznap is! Legyen minden nap hétvége

Nemrég ért véget a Magyar Kerékpárosklub 3 alkalmas, (nem csak) kezdő bringásoknak szóló webinár sorozata. Az előadás összes anyaga elérhető a szervezet YouTube csatornáján. Augusztusban pedig azokat szeretnék megszólítani, akik már szabadidejükben bringáznak, de a napi rutinjukban nincs benne a kerékpáros közlekedés.