Idén is Kék Vödör akció

Már várja az adományokat a Kék Vödrökbe a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet. Idén rászoruló nagycsaládosokat segítenek.
A Kék Vödrökbe idén is elsősorban tartósélelmiszereket, édességeket várnak. Egy telepakolt vödör értéke körülbelül 3000 Ft. A vödröket Debrecenben a Fűvészkert u. 4 sz. alatti a portán lehet átvenni, majd ugyanitt lehet leadni. A szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei szívesen segítenek az üres vödrök kiszállításában és összegyűjtésében. A gyűjtési akcióba bármilyen intézmény, vagy magánszemély bekapcsolódhat. Várják munkaközösségek, nyugdíjas klubok, iskolák jelentkezését is, hogy a terhet közösen viselve tegyék szebbé a többgyermekes családok adventi időszakát.

A gyűjtés november végéig tart, a megtelt edényeket december első hetében gyűjtik össze, majd szétosztják a rászorulók között. Az osztás előre elkészített helyszíneken és egyeztetett időpontokban különböző helyszínein történik. Debrecenben december 14-én adják át az adományokat a Nagytemplomban, a nehéz helyzetben lévő családoknak, gyermekeknek. Az akció célja, hogy azoknak is jusson ajándék karácsonykor, akik nem tehetik meg, hogy megvegyék egymásnak, maguknak.

A tavaly is megszervezett akcióban csaknem ötszáz edényt töltöttek meg az iskolások és a pedagógusok. Az előző évben összegyűlt adományokat itthon, Erdélyben és Kárpátalján osztották szét a rászoruló családok között. Kárpátaljára, 400 "Remény Tele" vödröt vittek át a Nagydobronyi Gyermekotthonba, a Péterfalvi Gimnázium és a Derceni Szociális Konyhába.