Isten jelenlétében ünnepelni

– Miskolcra látogat az Ez az a nap! rendezvény. Az eseményre készülve többször is felmentünk kora reggel a város fölé magasodó Avas hegyre, a kilátóhoz. Közösen imádkoztunk, hogy Isten adjon szellemi, lelki felfrissülést, és szeretetének megtapasztalása minél több ember számára váljon nyilvánvalóvá – mondta el Péter András, a diósgyőri református gyülekezet lelkipásztora. A zenés dicsőítésre több ezer részvevőt várnak június 1-jén, a DVTK Stadionba.

A zene mellett az Ez az a nap! hagyományaihoz híven idén is kiemelt hangsúlyt kap az evangélium hirdetése és a felekezetközi közös imádság a nemzetért és egész Európáért. Péter András lelkipásztor elmondta: Miskolc idén először ad otthont az eseménynek, de van már gyakorlatuk közösségi programok szervezésében. A környéken élő keresztyén felekezetek az ötvenes évektől rendszeresen szerveznek közös imahetet, programokat, az elmúlt években pedig szélesedett az összefogás. Örömmel fogadták, hogy találkozott ez a gondolatiság az Ez az a nap! alapítójának és főszervezőjének, László Viktornak a szándékával, hogy Miskolc legyen ennek nagy jelentőségű keresztyén ünnepnek a helyszíne, amelynek a hatása érezhető legyen még a határokon túl is.

„Hívunk újra családoddal és barátaiddal együtt, hogy közösen imádjuk Istenünket. Miért ne lennének alkalmasak hazánk új, hatalmas stadionjai, hogy a mindenség Urának adjunk hálát bennük? Írd be a naptáradba június 1-jét, készülj imádságos szívvel a különleges találkozásra!” – olvasható a szervezők által közzétett meghívóban.

Idén szlovákiai testvérekkel imádkoznak közösen a résztvevők, érkezik szlovák dicsőítő szolgáló és bizonyságtevő is. Több ezer vendégre számítanak a szervezők. Péter András felemelőnek tartja, amikor ennyien együtt imádkoznak és énekelnek. A hitben megerősítő, ünnepi élmény, amiből további muníciót lehet nyerni a hitben járáshoz. – Egy ilyen nagyszabású esemény kóstoló abból, amit a Biblia kijelentése szerint remélünk, bár elképzelni sem tudjuk, amikor Isten színe előtt fogunk állni és egy gyülekezetben dicsérjük és magasztaljuk az Urat. Az esemény alkalom arra, hogy Miskolcon is megéljük egy stadionban azt, amikor több ezer torokból zeng Jézus nevének dicsérete – fejtette ki.

Ez az a nap - Papp+Attila 2023 Debrecen

Ez az a nap! 2023-ban Debrecenben

Fotó: Ez az a nap!

A 2000-es évek eleje óta zajló rendezvénysorozat kiemelt fellépője ebben az évben Chris Tomlin, a kortárs keresztyén könnyűzene egyik legismertebb képviselője. A Grammy-díjas zenész az elmúlt évtizedekben a keresztyén zenei mozgalom egyfajta szószólójává vált. Több dalát, mint a How Great Is Our God (Mily nagy Istenünk) és az Our God (Nincs más Isten) sok gyülekezetben éneklik vasárnaponként. Chris Tomlin mellett a magyar keresztyén könnyűzene és dicsőítés jeles képviselői is színpadra lépnek, úgy mint Pintér Béla, Tibes, Pajor Tamás, Csiszér László, az Agapé Worship, az EMaBISz Worship, a Magyar Continental Singers, valamint a Timothy&Tretí deň Szlovákiából.

Ez az a nap - 2023 Veszprém

Ez az a nap!

A diósgyőri lelkipásztor elmondta, hogy a gyülekezete főleg a háttérszolgálatban vesz majd részt: fogadják és ellátják a vendégeket, ott lesznek a szeretetükkel, szolgálatkészségükkel, készülnek süteményekkel, szendvicsekkel és frissítőkkel. Összesen körülbelül kétszáz önkéntes segíti majd a rendezvény lebonyolítását. Miskolc városában számos helyen látni az eseményt hirdető plakátokat, a gyülekezeti tagok is sokakat hívtak intézményekből, gyülekezetekből. Missziós célja is van a könnyűzenei programnak: felkelteni az érdeklődést a hit és Isten szeretete iránt, illetve megszólítani olyanokat, akik nem vallásosak. Péter Attila hozzáfűzte: egy évig minden nap imádkoztak az eseményért. Reggelente felmentek a Miskolc fölé magasodó Avas hegyre, a kilátóhoz, ahonnan látni a város nagy részét. Ott közösen imádkoztak, hogy Isten adjon szellemi, lelki felfrissülést a városban, és a szeretetének megtapasztalása minél több ember számára váljon nyilvánvalóvá.

Az Ez az a nap! rendezvényen Meleg Attila, a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora tartja az igehirdetést. A program 16 és 22 óra között fog tartani a miskolci DVTK Stadionban, a kapunyitás 15 órakor lesz. Jegyek még kaphatók. A kárpátaljai testvérek ingyenesen regisztrálhatnak. Minden további részlet megtalálható az esemény honlapján.