Kálvin téri bringásreggeli – VIDEÓ

Ma van a Földünkért világnap. Reformátusként hiszünk abban, hogy Isten alkotta bolygónkat, ezért fontos számunkra annak védelme. Ha még nem indultunk munkába, akár ezen a napon is megtehetjük, hogy autó helyett biciklire pattanunk. Figyelhetünk arra is, hogy kevesebb csomagolást használjunk fel vásárlás közben, helyesen gyűjtsük a szemetet. A reformatus.hu a világnap alkalmából a Teremtésvédelmi műhely szeptemberi bringás reggelijéről számol be.

Idén szeptemberben újra megszervezte országos kampányát és bringásreggelijét a Magyar Kerékpárosklub. A mozgalom egyik helyszíne a budapesti Kálvin tér volt, ahol – csatlakozva az Inkább bringázz! elnevezésű kampányhoz – az Ökogyülekezeti mozgalom és a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhelyének képviselői várták az arra kerékpározókat. Péksüteménnyel, gyümölcsökkel, kávéval és frissítővel kínálták a szervezők a református templom előtt áthaladókat. Reggelizés közben beszélgettek a kerékpározás környezetvédelmi, egészségügyi előnyeiről, a környezettudatosságról, de Isten munkája és az ember teremtésvédelmi felelőssége is szóba került.

Ha épp a kezünk ügyében nincs bicikli, akkor sétáljunk, rollerezzünk, vagy épp görkorcsolyázzunk. Szedjünk szemetet, gyűjtsük szelektíven a hulladékot. A lényeg, hogy ha tehetjük, az év 365 napján figyeljünk oda, próbáljunk vigyázni a teremtett világra!