Kárpátaljai gyermektáborokat támogat a Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén hét tábor megszervezését támogatja összesen nyolc és fél millió forinttal. A nyári kikapcsolódáson négyszázötven hátrányos helyzetű, árva és félárva gyermek vehet részt, akiknek másként erre nem lenne lehetőségük – mondta Katona Viktória, a szeretetszolgálat ügyvezető helyettese, határon túli szolgálatokért felelős lelkipásztor.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) által támogatott alkalmak a Beregi, a Máramaros-Ugocsai és az Ungi Református Egyházmegyék, az Élim Hetyeni Napközi Otthon, a mezővári Nefelejcs Gyermekrehabilitációs Központ, a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon és a Sámuel Alapítvány szervezésében valósulnak meg.

MRSZ kárpátaljai gyermektábor 2023. 3. (f.Magyar Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

Augusztus 15-én Katona Viktória, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető helyettese, határon túli szolgálatokért felelős lelkipásztora ellátogatott a Beregi Református Egyházmegye ifjúsági táborába – olvasható az MRSZ Facebook-oldalán. Úgy fogalmazott: „Ebben a táborban hátrányos helyzetű, árva és félárva gyermekek vesznek részt, akiknek másként erre nem lenne lehetőségük.”

MRSZ kárpátaljai gyermektábor 2023. 2. (f.Magyar Református Szeretetszolgálat)

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

„Amellett, hogy jobban megismerhetik az Úr Jézus Krisztust, lelkileg is töltekezhetnek, játszva tanulhatnak, és barátokra tehetnek szert. Ott tartózkodásom alatt éppen légiriadó volt. Ennek a feszültségnek a lenyomata egyaránt érezhető a felnőttek és a gyermekek életében. Ezekben a helyzetekben segít a közösség, így könnyítve a félelmeiken. A táborok jó helyszínt biztosítanak arra is, hogy kicsit elfelejtkezzenek magukról és gyógyuljanak” – mondta el a lelkipásztor.