Másokért is lehet élni

Tamásné Bese Nóra, a református Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója volt a Veletek vagyok podcastsorozat legújabb vendége. Az ötgyermekes édesanya őszintén beszélt a megküzdött hitről, a kórház kommunikációjáról, megható és szomorú pillanatokról. A Veletek vagyok a 777.hu és a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának közös életútinterjú-podcastje. A teljes beszélgetés a cikk végén hallgatható vissza.

– Az egész életem a kapcsolatokra épül, legyen az egyéni, hitbéli vagy hivatás. Ezért én is másokkal vagyok, ahogy velem is sokan vannak – mondta Tamásné Bese Nóra arra a kérdésre válaszolva, hogy mit jelent számára a „Veletek vagyok” mottó. Az ötgyermekes édesanya hozzátette: ő egy olyan gyermekkórháznak a kommunikációs igazgatója, ahol a kapcsolat, a közösség nagyon fontos. Ennek a kultúráját szeretné építeni a hivatásával, megmutatva, hogyan tudnak közösen olyan értéket teremteni gyógyításban és hitben egyaránt, ami messze túlmutat a hétköznapi életen.

Tamásné Bese Nóra a gyerekkoráról és a hitre jutásának pillanatáról is mesélt. – Az a fajta értékrend, amit jelenleg képviselek, nem otthonról, hanem a megtérésemből hozom. Isten megtalálása mindent megváltoztatott. Kezdetben egy befelé forduló, magányos, az élet értelmét kereső ember voltam, a megtérés, a közösség ereje mindent megváltoztatott bennem. Innen ered a gyülekezet felé mutató vágyakozásom, a hivatásom és hogy mindezt egész életemben építeni szeretném. Nem kaptam jó példát a családi életre, de a gyülekezetben szerzett tapasztalatokból felismertem, hogyan lehet boldogan élni, sok gyereket nevelni és megtalálni az utunkat – fejtette ki Tamásné Bese Nóra.

A beszélgetésben szóba került a Bethesda Gyermekkórházban betöltött szerepe is. Tamásné Bese Nóra ezzel kapcsolatban elmondta, hogy már akkor is élt át nehéz pillanatokat a kórház falai között, mielőtt még ott dolgozott volna. – A negyedik gyermekem életét itt mentették meg. Sokat feküdtünk bent abban az időszakban, ami egy rendkívül kiszolgáltatott állapot egy szülőnek. Ilyenkor az információ és a hitbéli megerősítés nagyon sokat tud segíteni. Amikor felkérést kaptam a kommunikációval járó feladatok teljesítésére, éreztem, hogy amit szülőként akkor átéltem, most pozitívan, a hit által tudom kamatoztatni – mondta a kommunikációért felelős igazgató.

A Veletek vagyok Tamásné Bese Nórával készült részében szerepet kap a család, a hivatás, a sport és a hit szerepe a gyógyulásban.

A teljes adás itt hallgatható vissza: