Mikulás-futás a Bethesdába

Van egy alapítvány, amely december 5-én este csomagokat visz több kórházba is az egészségügyi dolgozóknak és a betegeknek. Az adománygyűjtést közösségi futással kötik össze, kórházról kórházra futva vagy gyalogolva, hogy személyesen adhassák át a csomagokat. Regisztrációs díjat nem kértek, helyette a mikuláscsomagba való ajándékokat hoztak a futók, amelyeket kiosztottak a kórházaknak. A futók útvonala érintette a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházát is.

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány és az AKUT Szakasz kommunikációs közösség, valamint a hozzájuk csatlakozó dietetikuscsapat, a Diet Runners december 5-én jótékonysági futással fejezte ki együttérzését azokkal a betegekkel és az egészségügyi szakdolgozókkal, orvosokkal, akik ezt az éjszakát kórházban töltötték. A futócsapat hat kórházba, köztük a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházába vitt el egy-egy nagy mikulászsákot.

Miközben a technika bűvöletében élünk, sosem szabad elfeledkezni a mosoly erejéről, az empátiáról, az emberi gesztusokról, amelyek az emberséges, jól működő egészségügy alapját jelentik. A Mikulás-csapat ezt a mosolyt viszi el futva négy kórházba és külön még két intézetbe az ajándékcsomagokkal együtt. A civil adománygyűjtési akció hét éve kezdődött, azóta minden esztendőben töretlenül megrendezik azt.

Bethesda, Mikulás futás 2023 (f.Borbás Réka)

Fotó: Borbás Réka

A futás Budán és Pesten egy időben zajlott, érintve több kórházat is. A pesti oldalon futók a nyolc kilométeres táv végén értek a Bethesdához, ahol a kórház dolgozói meleg teával és süteménnyel várták a „Mikulásokat”, akik egyszersmind megcsodálhatták a kórházi fényfestést is. Velkey György, a gyermekkórház főigazgatója, aki maga is teljesítette a távot, külön üdvözölte az akcióban részt vevő honvédeket, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársait és a közel száz önkéntes futót.

Bethesda, Mikulás futás 2. (f.Borbás Réka)

Fotó: Borbás Réka

– Ebben az évben már harmadjára veszünk részt jótékonysági rendezvényen, jövő héten pedig a katonák ajándékait – ruhát, játékot, plüssöket – visszük el a gyerekeknek. A Mikulás-futáson jövőre is szeretnénk részt venni, képviselve a Magyar Honvédséget, hiszen számunkra is fontos, hogy másokon segíthessünk – nyilatkozta Rikkers Attila honvéd törzszászlós.