Minden kábítószer, ami kábít – videó

A drogmisszióról szól a Világ/nézet legújabb adása

A széteső családok, a szeretetlenség, az iskolai kudarcok mind olyan körülmények, amelyek a kábítószer-használat felé sodorhatják a fiatalokat – sorolja Erdős Eszter, a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthonának vezetője. Azt mondja: csaknem negyven éve foglalkozik többségében addig ateista szenvedélybetegekkel, de még mindig nem tudja megszokni, hogy a gyógyulás mellett milyen gyorsan indulnak el ápoltjaik a hit útján is. További részletek a Világ/nézet legújabb adásában, amelynek házigazdája Molnár Ambrus lelkipásztor.

Isten kezében a legnagyobb fájdalom is áldássá válhat – vallja Erdős Eszter, aki a hozzájuk fordulóknak is ezt szeretné továbbadni. A lelkipásztor szerint egyre több fiatalt érint a kábítószer-használat és az abból fakadó függőség. Mindenkinél más, hogy miért nyúl kábítószerhez, de a vezető okok közé sorolható a család szétesése, a családon belüli bántalmazás. Az én érvényesítésének a gyengesége, a megszégyenítés, a kicsúfolás. A mélyszegénység és az abból fakadó szégyen. Rajtuk kívül a jó anyagi körülmények között élő gyerekek is veszélyeztetettek, mert a szülők részéről nem jut annyi idő és figyelem nekik, amire nagy szükségük lenne.

Erdős Eszter szerint a hozzájuk fordulók kilencvenöt százaléka ateista közegből jön. Ám azt tapasztalta, hogy azoknak van nagy szükségük az evangéliumra, akikről a legkevésbé feltételeznénk azt, és akik a legtávolabb vannak tőle. Hozzáfűzte: majdnem negyven éve foglalkozik szenvedélybetegekkel, de még mindig nem tudja megszokni, hogy milyen gyorsan és nyitottan indulnak el a hozzájuk fordulók a hit útján. Csodával felérő gyógyulásokat élt meg.

A műsorban szó esik még Erdős Eszter saját fiatalkori élményeiről és a drogmisszió kezdeteiről is.

A teljes adást itt nézhetik meg: