Női példakép lett a református drogmisszió vezetője

Erdős Eszter református lelkész, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió drogterápiás otthonának vezetője lett a SzuperWMN-díj civil kategóriájának győztese.
Negyedik alkalommal tüntette ki a WMN magazinazokat a bátor nőket, akik egész életükkel „példát mutatnak mindannyiunknak kurázsiból és igazságérzetből", és akik „rendíthetetlen lelkesedéssel, elképesztő erőkkel" állnak ki mások jogaiért, lehetőségeiért. A SzuperWMN civil kategóriájának győztese az olvasók jelölése és a szerkesztőség titkos szavazása alapján Erdős Eszter református lelkész, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió drogterápiás otthonának vezetője lett.

kép„Számomra ez a díj azt is jelenti, hogy önök szeretik a drogos fiatalokat és drukkolnak nekik. Én egyáltalán nem vagyok szuper, sok mindent elrontottam az életemben, a mai napig vannak olyan elhatározásaim, amikben végül alul maradok, de ha tudok másoknak segíteni, az egyedül Isten érdeme" – köszönte meg az elismerést a díjazott a november 26-i gálaesten.

A református lelkésznő Ráckeresztúron hozott létre terápiás otthont 1987-ben, amikor a rendszer még csak el sem volt hajlandó ismerni a szerfüggés létezését, szőnyeg alá söpörve a problémát. Az ország első rehabilitációs intézménye mára európai színvonalú drogterápiás központtá nőtte ki magát. Erdős Eszter történetét Kurucz Adrienn mutatta be a WMN olvasóinak.

A közéleti kategória győztese, L. Ritók Nóra képzőművész, pedagógus, esélyegyenlőségi szakember lett. Nóra húsz éve lépett ki a közoktatásból és hozta létre az Igazgyöngy Alapítványt, amellyel a berettyóújfalui kistérségben élő hátrányos helyzetű gyerekeknek és szüleiknek ad lehetőséget, motivációt, feladatot, esélyt. Idén először különdíjat is adtak át, méghozzá Kump Edinának, amiért a digitális világ lehetőségeit okosan és hatékonyan használja a közösség szolgálatának érdekében, a fenntarthatóságért.

reformatus.hu, fotó: Sebestyén László

Forrás: WMN magazin