Valódi segítség

Eddig 4525-en jelentkeztek az idei Szeretethíd önkéntes programra, mely május 18-án és 19-én lesz.
A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő megmozdulás célja, hogy a közös segítségnyújtással tovább erősítse a Kárpát-medencei reformátusok összetartozását. Éppen ezért az akció az Egység napjának (amely mindig a 2009-es, debreceni Alkotmányozó Zsinat május 22-i évfordulójához legközelebbi vasárnapra esik) megünneplésével esik egybe, akárcsak a Református Zenei Fesztivál, mely Összhangban szlogenjével is tovább erősíti együvé tartozásunkat.

A Szeretethíd nem csak a fiatalokat szeretné megmozgatni, hanem egyházunk minden tagját, kortól függetlenül. Törekvése, hogy aktivizálja a gyülekezeteket, iskolákat, intézményeket, hogy mindenki megtapasztalhassa a segítségnyújtás örömét. Különleges alkalom kínálkozik a generációk közötti összefogásra, az egymáshoz való közelebb kerülésre a szolgálat által. Ily módon a világ felé is bizonyságot tehetünk.

A tavalyi évben a Kárpát-medencei önkéntes napokon több mint tízezren, fiatalok és idősek mozdultak meg azért, hogy segítsenek a környezetükben élőkön. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Kárpát-medence minden területén munkálkodtak kisebb-nagyobb csoportok szociális, fejlesztési vagy ökológiai területen, valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek. Volt játszótérrendezés, szemétszedés, virágültetés, parkrendezés, műsor idősek otthonában, süteményosztás, ingyenölelés, beteglátogatás és temetőrendezés is.

Az idei Szeretethíd megnyitója 2012. május 18. lesz 14 órakor a Ráday utca 28. előtt. Fővédnökök Dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke és Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke lesznek. A megnyitó utánra plakátszedési akciót szerveznek a Ráday és Lónyay utcákon.

Jelentkezési lehetőség: szeretethid@jobbadni.hu

Bővebb információ