Tanácskozott a hajléktalan műhely

A Magyarországi Református Egyház Hajléktalanokat Ellátó Intézményeinek dolgozói évente rendszeresen találkoznak azért, hogy a tematikus megbeszélések mellett saját tapasztalataikkal segítsék az azonos területen tevékenykedő szolgálatokat.
A műhelynek minden alkalommal más-más református intézmény ad otthon, szeptember 24-én a bajai Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény hívta meg a hajléktalan műhely résztvevőit.

Az idei harmadik találkozó témája a "Kiutak a hajléktalanságból, avagy foglalkoztatás, integráció a munka világából" volt. Ennek keretében Rekettye Sándor a Bajai Járási Munkaügyi Központ vezetője adott tájékoztatást a munkavállalás és közcélú foglalkoztatás ügyében, válaszolt a kérdésekre és tanácsokkal látta el a hajléktalan szolgálatok munkatársait, vezetőit.

képA hajléktalan műhely résztvevői megismerhették azokat a pályázatokat, melyek a hajléktalanok foglalkoztatása során használhatóak és azt, hogy milyen képzések segítik az otthontalanok munkába állását. Az előadás és beszélgetés után megtekintették a Cédrus tanyáját, ahol az intézmény két korábbi (volt hajléktalan) ellátottja él és dolgozik.

Szöveg és fotó: Bakos Tibor