Törődjünk az idősekkel

Nyolcadik alkalommal ünnepelte meg szeptember 27-én az Idősek Világnapját a Porcsalmai Szociális Szolgáltató Központ. Aaz eseményen 180 idős ember, a polgármester és a református presbitérium is megjelent.
Kormos Csaba lelkipásztor áhítatával kezdődött a program, aki - mint a Szociális Szolgáltató Központ fenntartója - kifejtette, hogy egy települést arról ítélnek meg, hogy miként bánnak, hogyan gondoskodnak az időseikről. Mint elmondta, a fiatalabb generációnak feladata az idősekről való gondoskodás, és ezért köszönettel és hálával tartozunk nekik. Emellett megerősítette a jelenlévőket, hogy az intézményben dolgozók megtettek, és továbbra is megtesznek mindent azért, hogy minden idős ember biztonságban érezhesse magát.

Köszöntőjében Fehérné Németh Ildikó intézményvezető elmondta, generációnk feladata, hogy úgy álljon az idősek mellé, hogy minél több egészséges, életet örömmel megélő idős ember vegyen minket körül. „A Szociális Szolgáltató Központ dolgozóinak ez a feladata. Ugyanakkor az általunk nyújtott gondoskodás, akármilyen minőségi, akármilyen kedves legyen is, soha nem fog felérni egy családtag, egy gyermek vagy egy unoka által nyújtott törődéssel" – tette hozzá.

A beszédek után Mészáros János Elek, a Csillag születik korábbi győztese néhány egyházi éneket követően vidámabbra véve az előadást, az idősek nagy megelégedésére Szenes Andor-Szenes Iván dalokat is énekelt. A porcsalmai idősek kétszer is visszatapsolták, és ráadást kértek a művésztől, aki a tőle megszokott alázattal és kedvességgel teljesítette is a kérést. A napnak azonban ezzel még nem volt vége: a dolgozók babgulyással és meggyes pitével kedveskedtek a megjelenteknek, majd a Simon Duó zenéje mellett késő estig tartott a mulatság.

Botos Regina