Toronyiránt! – Protestáns udvarok a Művészetek Völgyében

Ismét szélesre tárják kapuikat a protestáns templomkertek Taliándörögdön a Művészetek Völgye fesztivál idején. Július 19–28. között koncertek, kiállítások, workshopok, interaktív színházi előadások, beszélgetések, áhítatok, dicsőítés és persze frissítők várják a betérőket a LéleKzet Református és a Tarisznya Evangélikus Udvarban. Testi-lelki feltöltődés és krisztusi életszemlélet: két olyan biztonságos tér, amely közös felület lehet az egyházat jól ismerők és a kevésbé vallásosak számára a legnagyobb művészeti fesztivál közegében.

LéleKzet Református Udvar

Református udvar, Művészetek völgye 2023 3. (f.Sebestyén László)

Fotó: Sebestyén László

A Művészetek Völgye zsongásában fellélegzésre ad lehetőséget a LéleKzet Református Udvar. A lélek nyitogatását koncertek, művészetterápiás foglalkozások, kreatívírás-műhely, monodráma, mozgásszínház, bábelőadás, kézművesség és bibliodráma is segítik. A LéleKzet Református Udvar fókuszában ebben az évben Isten és ember közös drámája, a „nagy történet” áll, amely minden ember életének része, bárki képes hozzá kapcsolódni. Ezt a kapcsolatot igyekeznek megteremteni a szervezők a művészet segítségével az udvarban. A fellépőkről és a részletes programról bővebben a Művészetek Völgye honlapja ad tájékoztatást, az udvar híreit pedig a LéleKzet Református Udvar Facebook-oldalán követhetik nyomon.

Tarisznya Evangélikus Udvar

Muveszetek_Volgye_2023_Taliandorogd_Tarisznya_evangelikus_udvar_foto_Balla_Maria_2

Fotó: Balla Mária

Életünk fontos része az elköteleződés, ugyanakkor nem is olyan egyszerű ma kitartani a korábbi elhatározásaink mellett, illetve hosszú távon betölteni különböző szerepeinket. 2024-ben a Tarisznya Evangélikus Udvarban továbbra is minden kötelezettség nélkül nézhet rá eddigi választásaira, döntéseire, de ha csak kellemes kikapcsolódásra vágyik, akkor is eltölthet ott néhány órát: játékokkal, kézműveskedéssel, szabadulószobával és megannyi érdekességgel várják a szervezők. A részletes programot itt olvashatja, ha pedig érdeklik az udvar friss hírei, kövesse a Facebook-oldalukat.