Visz a vérem

Richter Anna-díjat nyert a Bethesda Gyermekkórház a Szekszárdi Területi Vérellátóval, a Magyar Kórházszövetséggel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közös orvoscsapata. Ennek a támogatásnak a segítségével megvalósíthatják a kitűzött célt, miszerint 100+1 influenszert keresnek és képeznek ki, hogy közreműködésükkel felhívják a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára.

A Richter Anna-díj őrzi és viszi tovább az alapító család szellemiségét, az innovációba, a folyamatos fejlesztésbe vetett hitét – hangsúlyozta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. operatív elnöke a köszöntőjében. Az immár ötödik alkalommal kiírt pályázaton a gyógyszergyár olyan újszerű, megvalósítható ötleteket támogat, amelyek az oktatás és a kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy az egészségügy színvonalához, fejlődéséhez. Az elismerés célja felhívni a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket. A neves művészekből, szakemberekből álló zsűri (Szily Nóra, Polgár Judit, Ruzsa Magdi, Kertész Éva, Beke Zsuzsa, Barna István) és a közönség által legjobbnak ítélt ötletek kerültek a döntőbe. A Richter Anna-díjat végül a Bethesda Gyermekkórház a Szekszárdi Területi Vérellátóval és az Országos Vérellátó Szolgálattal közös orvoscsapata nyerte el.

Visz a vérem, Richter Anna díjátadó 2. (f.Sebestyén László)

A Visz a vérem elnevezésű kampány nyerte az Orvos kategóriát a rangos pályázaton

Fotó: Sebestyén László

Magyarország biztonságos vérellátásához naponta 1600–1800 véradó önzetlen adományára van szükség. Egy véradó három ember életét mentheti meg. Ez a fajta adományozás méltán tekinthető a felebaráti szeretet csodálatos formájának. Pászthy Vera csapatvezető, a szekszárdi vérellátó központ vezető főorvosa azt vallja, hogy hivatásával egy különleges ajándékozási folyamat részese lehet, amelyben a véradó önzetlen adománya a beteg számára az életet jelentheti.

Visz a vérem borítókép, Richter Anna díjátadó (f.Sebestyén László)

Kerekes Júlia, Pászthy Vera, Gui Angéla és Tamásné Bese Nóra

Fotó: Sebestyén László

Az orvosokból és kommunikációs szakemberekből álló csapat hisz abban, hogy innovatív kommunikációs módszerekkel, hatékony hálózatépítéssel, a felelősség megosztásával és oktatásával tudnak hatni másokra. A projekt célkitűzése, hogy 100+1 véradó-toborzó influenszer kiképzésével és közösséggé építésével megújítsák a véradás népszerűsítésének a módját. A környezetükre hatást gyakorló ismert, elismert szereplők egyéni kampányukkal, saját követőik hangján szólva közvetítik majd a véradás fontosságának üzenetét és toboroznak új véradókat, hozzájárulva ezzel a szó szerint életmentő projekt sikeréhez.

Visz a vérem, Richter Anna díjátadó 1. (f.Sebestyén László)

A Richter Anna-díj átadóünnepsége a Néprajzi Múzeumban

Fotó: Sebestyén László

Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója a díjátadó előtt elmondta: az influenszerek listáján már több mint hatvan név van, akik önkéntes véradásra hívják fel országszerte a figyelmet egyéni kampányukban. Megindító volt számukra, hogy a versenytársak, résztvevők közül többen is jelezték segítő szándékukat. Az influenszerek között már ott vannak Rékasi Károly és Pikali Gerda színművészek, Feke Pál énekes, Sápi Vivien, a 2022. év TikTokkere, Szabó Sipos Barnabás színész, Szily Nóra műsorvezető, Szalai Ádám labdarúgó is, de várják további influenszerek jelentkezését. Ezt megtehetik Tamásné Bese Nóránál, a Bethesda Gyermekkórházban vagy a viszaveremkampany@gmail.com címen. A nyertes projekt bemutatkozó filmjét itt tekinthetik meg.