Ima a koreaiakért

A Debrecen Nagytemplomi gyülekezet, amely hivatalos testvéregyházi kapcsolatot ápol a szöuli Myungsung gyülekezettel, a múlt vasárnapi istentiszteletén imádságban emlékezett meg a két Korea keresztyén közösségeiről.

A Magyarországi Református Egyház növekvő aggodalommal követi a koreai félszigeten kialakult eseményeket. Ebben a bizonytalan helyzetben a két Korea keresztyénségéért, különösen is a dél-koreai testvéregyházakért való imádság rendkívül fontos. A Debrecen Nagytemplomi gyülekezet, amely hivatalos testvéregyházi kapcsolatot ápol a szöuli Myungsung gyülekezettel, a múlt vasárnapi istentiszteletén imádságban emlékezett meg a két ország keresztyén közösségeiről.

„Imádkoztunk azokért a keresztyénekért, akik a háború előkészületei miatt szenvednek. Imádkoztunk a családokért, hogy bármi történjen is, keresztyénként erősek maradjanak a hitükben” – mondta Vad Zsigmond lelkipásztor. „Az érintett országok politikai vezetőiért mondott imádság szintén nagyon fontos ebben a zűrzavaros időszakban, hogy Isten munkálkodjék a szívükben és a háború helyett a békére törekedjenek”.

A Magyarországi Református Egyház az Egyházak Világtanácsával együtt imádkozik a koreai félszigetért, hogy Istennek az igazság és béke iránti akarata érvényre jusson.

Iszlai Endre