Közel-keleti vendégek a MEÖT-ben

Egy palesztin miniszter és a budapesti nagykövet látogatott június 12-én a MEÖT-be.

Dr. Ziad Al-Bandak palesztin miniszter, elnöki tanácsadó és Ahmad Abdelrazek palesztin nagykövet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsánál tett látogatást. A MEÖT főtitkára, Dr. Fischl Vilmos fogadta őket hivatalában, s anyanyelvükön köszöntötte őket, hisz maga is több mint öt évet élt az arab világban.

A megbeszélésen Fischl Vilmos kiemelte, hogy az Ökumenikus Tanácsnak tizenegy államilag elismert tagegyháza van. Elmondta, hogy a Magyar Katolikus Egyház megfigyelő-együttműködő státuszban aktívan részt vesz az Ökumenikus Tanács munkájában. Hangsúlyozta az ökumenikus összefogást, amely megmutatkozik a tagegyházak kulturális és egyházi rendezvényein is. Kitért arra is, hogy Magyarország és a Közel Kelet között hagyományosan jó kapcsolatok voltak, vannak.

Dr. Ziad Al-Bandak miniszter, aki maga is gyakorló keresztény, kiemelte, hogy a keresztyén közösségek a palesztin területeken védettséget élveznek, ennek érdekében ő maga járt el. Elmondta, hogy nemzetközi összefogással templomot újítanak fel, ami nagy öröm számukra. Ahmad Abdelrazek nagykövet, aki gyakorló muszlim, elmondta, hogy számára fontos a kulturális és vallási összefogás a palesztin és a magyar nép között.

Forrás: MEÖT