Magyarországra látogat a Koreai Presbiteriánus Nőszövetség Kórusa

Október 13-án, pénteken este a debreceni református Nagytemplomban, október 14-én, szombat késő délután pedig a budapesti Kálvin téri református templomban ad koncertet az idén újra hazánkba látogató Koreai Presbiteriánus Nőszövetség Kórusa.

A Magyarországi Református Egyház (MRE) és a 120 gyülekezetben, több mint hárommillió tagot számláló Koreai Presbiteriánus Egyház (PCK) közötti kapcsolat többéves múltra tekint vissza, amelyet 2006-ban testvéregyházi megállapodással erősítettek meg. Az MRE Zsinata 2012-ben saját gyülekezeteként ismerte el a PCK egyik misszionáriusa által vezetett budapesti koreai presbiteriánus gyülekezetet, amelynek elsődleges célkitűzése a hazánkban tanuló és dolgozó koreaiak megszólítása. A magyar és koreai református közösség közötti, helyi gyülekezeti szinten megvalósuló testvéri együttműködés másik meghatározó pillére a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség és a szöuli Myungsung Presbiteriánus Gyülekezet közötti aktív testvéri kapcsolat.

Az immár több évtizedre visszatekintő szoros testvéri kapcsolatok adják a hátterét a Koreai Presbiteriánus Nőszövetség Kórusának 2023 őszi magyarországi látogatásához. Az énekkar 1992-ben alakult, és elsődleges célja, hogy Istent dicsérő zenei szolgálatán keresztül részt vegyen az evangelizációban, az egyházi egységmozgalomban, illetve hogy zenei szolgálatával járuljon hozzá a Presbiteriánus Nőszövetség különböző rendezvényeihez. A 2022-ben alapításának 30. évfordulóját ünneplő kórus az évek során 12 tengerentúli koncertkörúton terjesztette dicsőítéssel az evangéliumot. Az elmúlt években így többet között jártak Indonéziában, Ausztráliában, Oroszországban, Kanadában, Magyarországon, Németországban és Ausztriában.

Idei magyarországi látogatásuk alkalmával a Koreai Presbiteriánus Nőszövetség Kórusa Debrecenben és Budapesten koncertezik. Az október 13-én, pénteken 18 órakor a debreceni református Nagytemplomban, valamint október 14-én, szombaton 17 órakor a Kálvin téri református templomban kezdődő koncertek műsorán koreai keresztyén dicséretek, hagyományos koreai énekek, valamint európai szerzők művei szerepelnek. Az énekkar fellép az október 15-én, vasárnap 17 órakor kezdődő Reformációi Gálaesten is.

Az október 13-i és 14-i debreceni és budapesti koncertekre a belépés ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Koreai Presbiteriánus Nőszövetség Kórus plakát