Megválasztotta egyházunk jelöltjét a CCME

Az Európai Egyházak Migrációs Bizottsága (CCME) a koronavírus-járvány miatt online tartotta közgyűlését, amelyen a tagegyházak megválasztották a szervezet új vezetőtestületének tagjait. Egyházunk továbbra is képviselteti magát a végrehajtóbizottságban, miután Kanizsai-Nagy Dóra, a Diakóniai Iroda menekültintegrációs vezetője, a CCME korábbi alelnöke nyolc évnyi szolgálat után visszavonult.

ccme ga.jpg

Fotó: CCME

A CCME közgyűlése póttagnak választotta egyházunk jelöltjét, a Pakisztánból hazánkba menekült, ma már magyar állampolgárként élő Angela Canadey-t, aki a svájci református segélyszervezet, a HEKS támogatásának köszönhetően a Diakóniai Iroda menekültintegrációs részlegének munkatársaként szolgál.

„2005-ben el kellett hagynunk hazánkat, és Isten Magyarországra vezetett minket. 2006-ban Budapestre költöztünk és megalapítottuk az ázsiai keresztyén közösséget. Más menekültek is csatlakozhattak hozzánk és Isten igéjét hallhatták. Nagyszerű lehetőség volt ez arra, hogy anyanyelvükön léphessük kapcsolatba velük. Különböző egyházak tagjaiból álló csoporttal menekülttáborokat látogattunk és programokat szerveztünk nekik. A Magyarországon töltött éveim alatt lehetőségem volt megtanulni magyarul olyan szinten, hogy tolmácsként csatlakozni tudtam a bevándorlási hivatalhoz, ahol további tapasztalatot szerezhettem a menekültekkel való munkában. Azzal, hogy már korábban is dolgoztam a református egyház menekültmissziójával, konkrétan a Kalunba nevű szervezettel, még teljesebb képet kaptam arról, hogyan működnek a civil szervezetek Magyarországon és miként válhatok hasznos munkatárssá a menekültek segítésében. Nagyon várom az új lehetőségeket ezen a területen, hiszen ez az, amit egész eddigi életemben csináltam” – fogalmazott Angela Canadey a jelöléséhez írt motivációs levelében.

Goos Mindermant (Holland Egyházak Ökumenikus Tanácsa), moderátorrá, Adejare Oyewolet (Cherubim & Seraphim Egyházának Tanácsa, Egyesült Királyság) pedig kincstárnokká választották. A végrehajtóbizottság tagjai továbbá: Iakovos Andriopoulos atya (Görög Ortodox Egyház), Sabine Dreßler (Német Protestáns Egyház / EKD), Dana Gavril (AIDRom Romániai Egyházi Segélyszervezet), Fiona Kendall (Olaszországi Protestáns Egyházak Szövetsége) és Ulla Siirto (Finn Evangélikus Egyház). Az Európai Egyházak Konferenciáját továbbra is Guli Francis-Dehqani püspök és az Egyházak Világtanácsát pedig Carroll Seforosa lelkész képviseli.

ccme ga2.jpg

CCME végrehajtótestület új tagjainak & munkatársainak első találkozója. 2020 október 16.

Fotó: CCME

A CCME közgyűlése elfogadta következő évek munkatervét és tagkérelmekről is döntött, megerősítve a Norvégiai Keresztyén Egyházak Tanácsa és az Örmény Kerekasztal Alapítvány csatlakozását.

Forrás: ccme.eu