Támogasd egy koncertjegy árával a szíriai földrengés károsultjait!

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. Az eseményre korlátozott számban támogatói jegyek válthatók.

A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget az egyetem és a Magyarországi Református Egyház az Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került szíriai testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek hosszú éveken át szenvedtek a harcoktól. A szíriai polgárháború leginkább sújtott térségét ráadásul február 10-én hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

A március 31-i jótékonysági koncerten mutatják be az egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált, Áldáskívánás című, négyszólamú vegyes karra és orgonára írt zeneművet, amelyet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára komponált. A kórusmű olyan verseket zenésít meg a Károli-bibliából, amelyek a zeneszerző számára különös jelentőségűek. Az alkotás fókuszában a református egyház jeligéje áll, a bibliai idézeteket a református köszöntés, az Áldás, békesség! megzenésítése foglalja keretbe. Az ősbemutatón közreműködik a Központi Református Kórus, a Psalterium Hungaricum Kórus és a Károli Kórus.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hangversenytermében előadott koncerten felcsendül majd Bartók Béla Divertimento című darabja is a Zeneakadémia Kamarazenekarának közreműködésével, Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész vezetésével.

A március 31-i zeneakadémiai jótékonysági koncertre korlátozott számban támogatói jegyek válthatók ide kattintva, valamint a helyszínen is lehetőség nyílik az adományok átadására, a banki terminálnál és a kihelyezett adománygyűjtő pontokon.