A Károli is részt vesz a 23. Educatio-kiállításon

A nemzetközi oktatási szakkiállításon az intézmény standjánál öt kar oktatóival és hallgatóival találkozhatnak az érdeklődők. Az eseményen panelbeszélgetések is várják a tanulni vágyókat. Az oktatási kiállítást január 12–14. között rendezik meg a Hungexpón.

A standnál a korábbi évekhez hasonlóan az állam- és jogtudományi kar, a bölcsészet- és társadalomtudományi kar, a gazdaságtudományi, az egészségtudományi és szociális kar, a hittudományi kar, a pedagógiai kar számos hallgatójával találkozhatnak az érdeklődők, akik így első kézből értesülhetnek az egyes szakokkal kapcsolatos információkról, az egyetemi hallgatói életről. A tanulmányi osztály munkatársai a felvételivel kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolásában állnak az érdeklődők rendelkezésére, és részletes tájékoztatást adnak az intézményben elérhető ösztöndíj-lehetőségekről, a kollégiumi elhelyezésről, a különböző támogatásokról, juttatásokról. A Károli azon kevés egyetemek egyike, amelyek úgy döntöttek, hogy az önköltséges hallgatók díját nem emeli meg ebben az évben, tekintettel a családokat sújtó áremelkedésekre, inflációra.

Károli az Education 1. (Károli Gáspár Református Egyetem)

Fotó: Károli Gáspár Református Egyetem

A Károli Gáspár Református Egyetem az egyik legfontosabb értékének tekinti a jó közösség létrehozását, ahol oktatók és hallgatók egy szakmai közösség tagjaiként otthon érezhetik magukat az intézményben. A közösségteremtés lesz a témája Trócsányi László rektor és Hankó Balázs felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkár pódiumbeszélgetésének a kiállítási színpadon. A Károli a közösségteremtés útján című beszélgetésen – a közösségteremtés fontossága mellett – az egyházi felsőoktatási intézmények küldetéséről is szó lesz. A Károlin az öt karon több mint nyolcezer hallgató tanul. Az oktatói és hallgatói kiválósági rangsorokban az egyetem mindenkor jó helyezést ér el a különböző felmérések szerint. Az intézmény küldetése kettős: stabil értékrend biztosítása és nyitás a világra. Mottója: Minőség. Közösség. Károli.

Károli az Education 2. (Károli Gáspár Református Eyetem)

A Károli egyik standja a 2020-as kiállításon

Fotó: Károli Gáspár Református Egyetem

A magyar oktatás legjelentősebb szakmai seregszemléjén az egyetem nagy hangsúlyt helyez a tehetséggondozás fórumainak bemutatására, így a felvételi előtt állók megismerkedhetnek a szakkollégiumokkal is: a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium, a Bocskai István Jog- és Társadalomtudományi Szakkollégium, valamint a Károli Interdiszciplináris Akadémia a tudásfejlesztés, a szakmai ismeretek célzott bővítése mellett a jövőben is hasznosítható kapcsolatrendszer kialakításának elősegítésével és ösztöndíjjal támogatja a hallgatóit.

A panelbeszélgetésen a Károli Junior Akadémia tevékenységével is megismerkedhetnek a résztvevők, amely változatos programokkal várja az egyetem iránt érdeklődő középiskolásokat. Az oktatási szakkiállítás első napján a Sportos egyetem – Hajrá, Károli! című pódiumbeszélgetésen a Károli-egyetem jelenlegi és egykori ismert sportoló hallgatói, valamint a Károli Sportiroda munkatársai járják körül a témát. Gyenesei Leila világ- és Európa-bajnok öttusázó és sportriporter, korábbi joghallgató mellett Vajda Luca Európa-bajnoki és Strandvilágjátékok-ezüstérmes, nemzeti válogatott strandkézilabdázó, joghallgató is színpadra lép.

2023-ban ünnepli a Károli Gáspár Református Egyetem fennállásának a 30. évfordulóját. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának egyetemalapító határozatának időpontjától, február 24-től október 1-jéig, az Országgyűlés által elfogadott előterjesztés időpontjáig tartó emlékévben magyar és idegen nyelvű konferenciák tekintik át a református felsőoktatást.

A 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás programjáról itt lehet tájékozódni.

Az öt karral és több mint nyolcezer hallgatóval működő Károli-egyetem minőségi, széles körű nevelési, oktatási tevékenységet folytat; a tehetséggondozás különböző formáinak előtérbe állításával biztosítja a magyar református felsőoktatás több évszázados örökségének ápolását, az egyházi és a nemzeti felemelkedést. Az intézmény a fővároson és a vidéki városokon kívül határon túli helyszíneken is várja leendő hallgatóit.