Aláírták a megállapodást

Egyházunk tulajdonába adja a kormány a főváros VIII. kerületében található Károlyi-Csekonics-palotaegyüttest, erről együttműködési megállapodást írt alá Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Bogárdi Szabó István zsinati lelkészi elnök.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a korány tavaly év végén döntött úgy, hogy a Múzeum utca 17. és a Reviczky utca 6. szám alatti épületegyüttest ingyenesen a református egyház tulajdonába kívánja adni a reformáció ötszázadik évfordulójának tiszteletére, és ennek érdekében törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.

kép

A kormány a megállapodással hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kastélyt az egyház a Károli Gáspár Református Egyetem részére oktatási céllal hasznosítsa, és ezáltal "a magyarországi református felsőoktatás legfontosabb intézménye méltó elhelyezést kapjon" - olvasható a Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott közleményében.

A birtokba adás előtt a Miniszterelnökség a műemléki és örökségvédelmi szempontok figyelembevételével elvégzi a palotaegyüttes teljes körű állagmegóvó felújítását.

Forrás: MTI, fotó: Kormány.hu / Árvai Károly