Elindult a Károli Podcast

Elindult a Károli-egyetem ismeretterjesztő podcastsorozata Tudományról, hitről, hivatásról – könnyedén, érthetően címmel. Az intézmény legújabb podcastműsorában változatos témákkal várja a Károli közösségének tagjait: a továbbtanulással kapcsolatos kérdések mellett életvezetési tanácsokkal is foglalkoznak, egyetemi oktatóik segítségével pedig a társadalmat foglalkoztató aktuális témákat igyekeznek körbejárni, és nem maradnak el a hitéleti tartalmak sem.

KRE_podcast

Fotó: KRE Közkapcsolati és Kommunikációs Főigazgatóság

Az első, bemutatkozó adás vendége Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora lesz, aki többek között arról beszél, hogy mi a feladata az egyetem vezetőjeként, illetve rektori feladataiban mennyire kamatoztatja miniszterként, nagykövetként, jogászként és tanárként megszerzett korábbi, széles körű tapasztalatait – olvasható az egyetem közleményében.

Kiemelik, a jövőre fennállásának 30. évét ünneplő intézmény életében – Trócsányi László rektor vezetése alatt – az elmúlt félévben számos új program indult el. A beszélgetés a Károli Interdiszciplináris Akadémia (KIDA), a Károli Junior Akadémia és a Károli Szabadegyetem elstartolásáról is érdekes információt nyújt a hallgatóknak. Szó esik arról is, hogy a 2024. évtől megváltozik a felsőoktatási felvételi rendszer. Trócsányi László a változások kezdeményezőjeként beszél azokról az új lehetőségekről, amelyek a felvételi rendszer átalakításával a Károli-egyetemnek is nagyobb mozgásteret adnak majd hallgatóinak kiválasztása során. – A rektor feladata, hogy jó közösséget hozzon létre – fogalmaz Trócsányi László a Károli Podcast első adásában. A beszélgetés meghallgatható a Spotify és az Anchor felületeken, illetve a Károli Gáspár Református Egyetem weboldalán is.