Elmarad a tanévzáró a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen

Nem lesznek alkalmassági vizsgák az idei felvételi eljárásban – többek között ez is szerepel Debreceni Református Hittudományi Egyetem legújabb rektori rendelkezésében. A koronavírus-fertőzés miatt kialakult rendkívüli helyzetben a záróvizsgák kivételével minden vizsga és szigorlat online zajlik majd.

Továbbra is zárva tart a Debreceni Református Kollégium épülete, a Díszterem és a további termek foglalásait július 31-éig törölték. A záróvizsgákon biztosítani kell majd, hogy egy teremben egyidejűleg legfeljebb 10 személy tartózkodjon, személyes érintkezés ne történjen, a résztvevők között pedig a legalább 1,5 méter távolság legyen.

A rektori rendelkezésben olvasható továbbá, hogy az egyetem ebben a tanévben tanévzáró diplomaosztó ünnepséget sem rendez. A hallgatói díjakat, kitüntetéseket odaítélik, de azokat a 2020/2021-es tanév tanévnyitó ünnepségén adják át. A végzős hallgatók diplomájukat az arra külön kijelölt időpontban vehetik át.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként valamennyi jelenlegi és volt hallgató mentesül az előírt nyelvvizsga-kötelezettség teljesítése alól, aki – a jelenlegi vagy bármely korábbi tanévben az egyetemen vagy annak jogelőd intézményében – 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett. Ez összesen több mint 450 egykori és jelenlegi hallgatót érint.

Részletes tájékoztatás

például a Doktori Iskola felvételi eljárásáról, a drhe.hu oldalán olvasható.