Esélyt az életre díjat kapott az Immánuel Otthon és Iskola

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter idén alapított Esélyt az életre díját vehette át december 13-án a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség (DNRE) fenntartásában működő Immánuel Otthon és Iskola képviseletében Győri Zsófia igazgató. A díjat az esélyteremtés területén elért kiemelkedő eredmények, az emberi méltóság védelmében való fellépés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként kapta az intézmény.

Esélyt az életre díjat kapott az Immánuel Otthon és Iskola - 2021. december. Győri Zsófia igazgató, Novák Katalin miniszter , Fotó: Kékesi Donát

Győri Zsófia, az Immánuel Otthon és Iskola igazgatója és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Fotó: Kékesi Donát

Novák Katalin miniszter asszony az intézmény új épületének átadóján az intézményben járva személyesen tapasztalta meg azt az odaadó munkát, melyet a munkatársak halmozottan fogyatékos tanulók, fiatalok körében végeznek.

Nagy elismerés az Immánuel Otthon és Iskola mintegy 65 tagú munkatársi közösségének ez a díj, mely a munkatársak mindennapi munkájának eredményeképpen megvalósuló szakmai minőséget is elismeri.

Az intézmény a fogyatékkal élő gyermekek, személyek lehetőségeinek, képességeinek minél teljesebb kibontakoztatása mellett kiemelkedően fontosnak tartja méltóságuk védelmét, jogaiknak érvényesülését. E törekvéseket nemcsak az intézményi szakmai munkája folyamán valósítja meg, hanem a szűkebb és tágabb társadalmi környezetének érzékenyítésére is nagy gondot fordít.