Iskolaböngésző

Megkésve bár, de itt van a hamisítatlan ősz, amikor a természet új ütemre jár, és mi is felvesszük a ritmusát. Iskolakezdéskor még meleg volt, a szeptember nem húzott erős tusvonalat az elsősök számára a vakáció szertelensége és az iskolapadok izgalmas ismeretlensége közé. De a gyermekek mindent megértenek, és előbb vagy utóbb ügyesen alkalmazkodnak a változásokhoz. A Kálvin Kiadó Iskolaböngésző című kiadványáról és a hozzá tartozó fejlesztő munkafüzetről szóló ajánlónkat olvashatják.

Mára már remélhetőleg minden kisdiák megszokta, hogy korábban csörög a vekker és később kezdődik a szabad foglalkozás, ami már nem mindig játszótéri szaladgálás lesz. Ahogy egyre hűvösebbek a délutánok, hamarabb behúzódunk otthonunkba, és eszerint foglaljuk el magunkat. Ilyenkor előkerülnek a könyvek, színezők, rajzlapok, és a gondos szülők kapkodva keresgélik az internet végtelen számú oldalai között a színvonalas feladatokat, amikkel segíthetik, fejleszthetik gyermekeiket. Mindig jól jön egy avatott szülő, barát, ismerős segítsége, aki már előválogatta számunkra az igényes kiadványokat, oldalakat, és így a megspórolt minőségi időt is a közös játékra és tanulásra fordíthatjuk.

A Kálvin Kiadó Iskolaböngésző című kiadványa és a hozzá tartozó, Papp Zsuzsa által írt, részletgazdag Fejlesztő munkafüzet az Iskolaböngészőhöz is ilyen gyöngyszemek, amelyeket nyugodt szívvel ajánlunk különösen azoknak a nagycsoportos óvodásoknak és első osztályos diákoknak, akik iskolai beilleszkedésüket, az ottani környezetbe való alkalmazkodásukat segítenék elő.

Iskolaböngésző, összes kötet, Kálvin Kiadó 2023

Fotó: Kálvin Kiadó

A kedves, rövid történet szerint Róza nagyi segítségül hívja a gyerekeket, hogy a játékos feladatokat megoldva elháruljanak az akadályok egy délutáni családi nap megtartása elől.

A könyv, a munkafüzet és az online elérhető zenés és videós segédanyagok további színt visznek a tanulási folyamatba, és segítik a gyermekeket az információk mélyebb megértésében és megragadásában, így gyermekeink játszva fejleszthetik képességeiket a legváltozatosabb területeken.

A számos érdekes feladat megoldása során egyre magabiztosabban közlekedhetnek a számok és betűk világában, új fogalmakkal gazdagodhatnak különböző szakmák, művészeti ágak, testrészeink, a természetvédelem vagy éppen teremtett világunk kapcsán. Például a zenével foglalkozó oldalon felsorolt hangszerek közelebbi megismeréséhez egy-egy dalt meg is hallgathatunk a Reftantár Iskolaböngésző oldalán, ahogy egy református templom harangszólama is felcsendül, miután egy másik videón már bevezettük őket a harangöntés rejtelmeibe. A rajzos, hajtogatós és matricás feladatok javítják a kicsik finommotorikáját, ezáltal szebbé válik az írásképük, ugyanakkor szép számmal akadnak az irányokat, sík- és térbeli tájékozódást erősítő gyakorlatok is benne. Az ilyen típusú tevékenységek hozzájárulnak a gyermekek kognitív, kreatív és kommunikációs készségeinek fejlődéséhez is.

Iskolaböngésző, Kálvin Kiadó 2023

Fotó: Kálvin Kiadó

Más oldalakon könnyebb tornafeladatokkal foglalkoztathatjuk őket, illetve az egész család jól szórakozhat, miközben a könyvnek és az online segédletnek köszönhetően elsajátítunk egy újabb süteményreceptet. A kiadványok végén elérkezünk a hosszú és tevékeny nap fénypontjához: a képzeletbeli családi napról szólnak a befejező oldalak, gyermekeinkkel pedig jóízűen elfogyaszthatjuk a feladatok megoldásával méltán kiérdemelt, valódi finomságokat.

Az Iskolaböngésző és a Fejlesztő munkafüzet az iskolaböngészőhöz című kiadványokat Vajda Melinda kedves illusztrációi teszik teljessé.

További részletek a kiadványról az alábbi oldalon, valamint a reftanar.hu-n érhetők el.