Isten szeretetének megismertetése

A keresztyén értékek megőrzése és kommunikációja volt a központi témája a Református Óvodák 29. Kárpát-medencei Szakmai Találkozójának. A kétnapos konferencián huszonkilenc intézmény több mint százötven munkatársa és óvodapedagógusa vett részt.

A találkozónak a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon biztosította a helyszínt, a szervezésben pedig a tízéves fennállását ünneplő Miskolc-Szirmai Református Óvoda segítette a Református Pedagógiai Intézet munkáját.

Református Óvodák konferencia 2023 (Tiszáninneni Reormátus Egyházkerület)

Fotó: Csomós Balázs/Tiszáninneni Református Egyházkerület

A megnyitó Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökének igeszolgálatával kezdődött. Pál kolossébeliekhez írt levelének negyedik részéből idézett: „Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni.” A püspök a református intézmények legfontosabb feladatának nevezte, hogy az Isten szeretetének vonzáskörébe kísérjék a gyerekeket.

Református Óvodák konferencia 2023, Pásztor Dániel (Tiszáninneni Reormátus Egyházkerület)

Pásztor Dániel köszönti a szakmai találkozót

Fotó: Csomós Balázs/Tiszáninneni Református Egyházkerület

Ezt követően Szontagh Pál, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója mondott köszönetet a szervezőknek és a házigazdáknak. Ábrám Tibor, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon intézményvezetője a legfontosabb személyes felelősségnek a példamutatást nevezte. Ennek alapja szerinte nem lehet más, mint a Biblia, így tudjuk, hogy kihez és mihez kell igazodnunk. Hegyesi Károly, a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda igazgatója is röviden köszöntötte a résztvevőket, majd a szirmai óvodát Petró Zsuzsanna intézményvezető mutatta be. Az eseményt az óvodások műsora zárta.

Református Óvodák konferencia 2023 2. (Tiszáninneni Reormátus Egyházkerület)

Fotó: Csomós Balázs/Tiszáninneni Református Egyházkerület