Jubileum Kunmadarason

A kerek évfordulót ünneplő kunmadarasi iskola hálaadó istentiszteletén Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.
Az iskola tíz évvel ezelőtt nem könnyű helyzetben indult újra.  Akkor mindössze egy osztályban kezdődött meg a tanítás, 22 gyermekkel. Mára 173 gyermek tanul a református intézményben.

Az elmúlt évtizedben, menet közben, apránként kellett megteremtenie az iskola vezetőjének és az intézmény pedagógusainak a tanítás optimális feltételeit, amelyhez sok segítséget kaptak a Tiszántúli Református Egyházkerülettől.

Tíz évvel ezelőtt nem volt meg minden feltétel a kunmadarasi iskola elindításához, mégis voltak, akik azt mondták, hogy legyen református iskola Kunmadarason, hallhattuk az igehirdetésben. Bölcskei Gusztáv püspök azt is kiemelte, hogy az iskolateremtés csak Isten segítségével volt lehetséges. Növekedni csak csendben lehet, fogalmazott. 

Nagy Kálmán kunhegyesi lelkipásztor hangsúlyozta: az intézmény története a vallástételről és a tanúságról szól, arról, hogyan kell hittel élni, és hittel szolgálni. Hozzátette, néhány évtizeddel ezelőtt ez az egyházmegye még csak a romgyülekezeteké volt, mára azonban már több ezer diák tanul az egyházmegyében.

– A keresztyén értékszemlélet átadása a legfontosabb pillére a kunmadarasi református iskola nevelőmunkájának – mondta Nagyné Papp Róza. Az igazgatónő küldetésnek tartja munkáját. Számot vetve az elmúlt tíz esztendővel úgy véli, hogy a kezdeti elképzelések megvalósultak.
„Fontosnak tarjuk a keresztyén szellemiség és a magyarság tudat erősítését” – hangzott el.

Forrás: ttre.hu