Kinevezték Fekete Károlyt a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorává

Július 27-én,  a Sándor palotában Schmitt Pál köztársasági elnök Fekete Károlyt bízta meg a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) rektori feladatainak ellátásával. 

képFekete Károly a DRHE élén Fazekas Sándort váltja, kinevezése 3 évre, 2014. július 31-éig szól. Az új rektor a Debreceni Református Teológiai Akadémia teológus-lelkész szakán végzett, majd doktori disszertációját Makkai Sándor gyakorlati teológiai munkásságából írta. 1996 augusztus 1.-től kezdve az egyetem gyakorlati Teológiai Tanszékének vezetője volt, a 2010-2011-es tanév kezdete óta pedig kinevezett egyetemi tanár. Egyszer már vezette a Hittudományi Egyetemet,  első ízben 1997. augusztus 1.-től 2005. július 31.-ig volt rektor.

Fekete Károly egyházzenészként is dolgozik, több mint három élvtizede az Országos Református Kántorképző Tanfolyam tanára.

képAz egyetemi tanár legfőbb kutatásai a gyakorlati teológián belül a homiletika és retorika, a liturgika, valamint az egyházzene, illetve a gyülekezetpedagógia és a tanító igehirdetés területére terjednek ki. Számos kitüntetést elnyert, köztük a Károli Gáspár díjat, a Debreceni Egyetemért Emlékérmet és Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét.

Fotó: Barcza János